06 Mayıs 2014 00:33

Zafer Çağlayan gerdi, yumruklaşmaya ramak kaldı

AKP’li dört eski bakan hakkında yolsuzluk, rüşvet, iltimas, nüfuz kullanma iddiaları ile verilen soruşturma komisyonu kurulması önergelerinin görüşülmesi sürüyor. AKP’nin 4 bakan hakkında tek soruşturma komisyonu kurulması önerisinin kabul edilmesinin ardından CHP’nin önerisinin görüşülmesi sırasında yumruklaşmaya ramak kaldı.

Zafer Çağlayan gerdi, yumruklaşmaya ramak kaldı
Paylaş

AKP’li dört eski bakan hakkında yolsuzluk, rüşvet, iltimas, nüfuz kullanma iddiaları ile verilen soruşturma komisyonu kurulması önergelerinin görüşülmesi sürüyor. AKP’nin 4 bakan hakkında tek soruşturma komisyonu kurulması önerisinin kabul edilmesinin ardından CHP’nin önerisinin görüşülmesi sırasında yumruklaşmaya ramak kaldı.

AKP’nin önerisinin kabul edilmesi ve bir saatlik yemek arasından sonra CHP’nin önerisi görüşüldü. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin, kendi önergeleri kabul edildiği için CHP’nin önergesinin görüşülmediğine gerek kalmadığı yönündeki ısrarına rağmen önergenin görüşülmesine başlandı.

CHP’li Ali Özgündüz , “saatçi bakan nerede?​” diye başladığı konuşmasında eski Bakan Zafer Çağlayan’a yönelik iddialara kanıt fotoğraflar gösterdi, Çağlayan’ın saate ilişkin belgesinin geriye dönük eski tarihli, ‘sahte’ olduğunu söyledi. Özgündüz, “bu arkadaşları hak ettikleri yere, Yüce Divan’a yollayalım, orada yargılansınlar” dedi.
AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de “rüşvet alan da veren de serbest bırakıldı” denildiğini, birilerinin kararını peşin verdiğini savundu.

YASADIŞI DİNLEMELER

Kürsüye elinde fezlekeler ile gelen Sezgin Tanrıkulu da AKP’lilere yönelik, “bunları okumamışsınız, okusaydınız eğer hiçbir şey olmamış gibi konuşan bakanları böyle dinlemezdiniz. Sizin yatacak yeriniz yok” diye konuştu. AKP’lilerin “yasadışı dinleme”lerden yakınmalarını eleştiren Tanrıkulu, zamanında kaç defa önerge verdiğini ama AKP’lilerin oyları ile reddedildiğini, şimdi sıranın kendilerine geldiğini söyledi. Fezlekede 83 milyon rüşvete yer verildiğini, ancak 10 milyonun kimde olduğunun bilinmediğini belirterek, “Komisyon kurulsun da hiç olmazsa 0 10 milyon kurtulsun, hazineye irat kaydedilsin” diye konuştu.

Suçlamaların ardından kürsüye gelen Zafer Çağlayan ise oldukça yüksek sesli bir konuşma ile ortamı gerdi,  gerginliğe yol açtı. Kendisi hakkında edep dışı ifadeler kullanıldığını savunan Çağlayan,  “Yunus Emre diyor ya ‘edebim elvermez edepsizlik edene susmak en güzel cevap edepsizlik edene’. Komisyonun kurulmasına kendim oy verdim. 30 Mart’ta Türk milleti size gerekli cevabı verdi eğer duyabildiyseniz. Siz bu cevabı Yüce Divan’da da alacaksınız” diye konuştu. Rıza Zarrab’ın eşine ve gelinine 2.6 milyon liralık mücevher aldığı iddiaları ile saatin faturasının sahte olduğu iddialarına tepki gösteren Çağlayan, Ali Özgündüz’e ‘müfterisiniz” diye bağırdı.

ZAFER ÇAĞLAYAN CHP’LİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ


Konuşması sırasında CHP’li Tufan Köse’nin cep telefonuyla fotoğrafını çekmesine tepki gösteren Çağlayan “çek çek” diyerek kürsüden inip, Köse’nin üzerine yürüdü. Bunun üzerine AKP sıralarından bazı milletvekilleri muhalefet sıralarına yöneldi. Fezlekeler yerlere fırlatıldı. Milletvekillerinin ayağa kalkıp, birbirlerinin üzerine yürüdü, yumruklaşmaya ramak kaldı, birleşime ara verildi.

Aranın ardından konuşmasını sürdüren Çağlayan, “Bu operasyon Türkiye’nin birliğine, beraberliğine yönelik, senaryosu baştan yazılmış senaryodur” dedi. İran ile ticaretle ihracatı artırıp, açığı kapattıkları, bundan da faiz lobisinin rahatsız olduğu savunmasını yapan Çağlayan, Zarrab için “çocukcağız” ifadesini kullandı.

Çağlayan yerine otururken; AKP’lilerin alkışlaması üzerine muhalefete, “ayağa kalkarak alkışlayın” diye bağırdılar.

Karşılıklı cevap hakkı kullanma ve karşılıkla sataşmalar bir süre daha devam ettikten sonra oylamaya geçildi.

Yapılan oylamada, CHP’nin Çağlayan hakkında soruşturma komisyonu kurulması önerisi 453 milletvekilinden 274’ünün oyu ile reddedildi. Oylamada 174 evet, 4 çekimser, 1 de boş oy kullanıldı.

Meclis Genel Kurulu şimdi de eski Bakan Egemen Bağış hakkında komisyon kurulmasını isteyen CHP önergesi görüşülüyor. (Ankara/EVRENSEL)



 

ÖNCEKİ HABER

\'Üç Fidan’ın idam gecesi!

SONRAKİ HABER

Boko Haram: Kızlarınızı biz kaçırdık, köle olarak satacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa