05 Mayıs 2014 16:16

Yalova'da AKP'li Aslan başkan vekilliğine seçildi

Yalova'da AKP’li meclis üyesi Ömer Aslan, 1 Haziran’da yapılacak Belediye Başkanlığı seçimine kadar başkan vekilliği görevine seçildi.

Yalova\'da AKP\'li Aslan başkan vekilliğine seçildi
Paylaş

Yalova'da AKP’li meclis üyesi Ömer Aslan, 1 Haziran’da yapılacak Belediye Başkanlığı seçimine kadar başkan vekilliği görevine seçildi.

Yalova Belediye Meclisi, 1 Haziran’da yenilenecek olan seçimlere kadar Başkanvekili seçimini gerçekleştirdi. AKP’li meclis üyesi Ömer Aslan, 1 Haziran’da yapılacak Yalova Belediye Başkanlığı seçimine kadar başkanvekilliği görevine seçildi. Oylama sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da 1 oy çıkması tartışmalara neden oldu.

Yalova Belediye Meclisi Mayıs ayı olağanüstü toplantısını Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Ömer Aslan başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 30 Mart Yalova Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesi nedeniyle, yeniden 1 Haziran’da yapılacak seçime kadar bu görevi vekâleten yürütecek meclis üyesinin seçimi gerçekleştirildi.

AKP Grubu Başkanı Kasım Avar, partilerinden Ömer Aslan’ı aday olarak gösterdi. CHP Grubu ise aday göstermeyeceğini açıkladı. Bu esnada CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik’in gündem dışı konuşma yapması mecliste tartışmalara neden oldu. Daha sonra oylamaya geçildi.

OY PUSULASINDA BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN ADI ÇIKTI


İlk tur oylamada CHP’li meclis üyeleri zarflara boş pusula koydu. Seçim sonucu Ömer Aslan 17 oy aldı. Sandıktan 13 oy boş, 1 oy ise geçersiz sayıldı. CHP’li meclis üyelerinin geçersiz oy hakkında bilgi istemesi üzerine, 1 oyun pusulaya Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılması nedeniyle geçersiz sayıldığı bildirildi.

Bu esnada CHP’li Meclis Üyesi Başar Şahin, tahtaya ‘Recep Tayyip Erdoğan-1 oy’ yazılmasını istedi. CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik ise geçersiz oyda yazan ismin meclis üyelerine gösterilmesini talep etti. Bunun üzerine Başkanvekili Ömer Aslan, başkanlık divanından inerek Recep Tayyip Erdoğan isminin yazılı olduğu geçersiz oyu Şerafettin Çelik’e gösterdi. Aslan, “Polemiğe gerek yok dedi. Bazı meclis üyeleri ise basın mensuplarından geçersiz oyun görüntülenmemesini istedi. CHP’li Meclis Üyeleri, “Basını da mı yönlendiriyorsunuz? diyerek tepki gösterdi.

Ardından ilk tur oylamada meclis tam üye sayısının 3’te 2 çoğunluğu sağlanmadığı için 2. tur oylamaya geçildi. 2’inci tur oylamada ise Ömer Aslan 17 oy alırken 14 oy ise boş çıktı. Bu oylamada da sonuç alınamayınca 3’üncü tur oylamaya geçildi. Salt çoğunluğun arandığı bu turda Ömer Aslan 18 oy alarak 1 Haziran’a kadar Yalova Belediye Başkanvekilliği’ne seçildi. 3’üncü tur oylamada ise 13 oy boş çıktı.

KOLTUK GERÇEK SAHİBİNİ BULACAK

Yalova Belediye Başkanvekili Ömer Aslan, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Haziran’a kadar bu görevi sürdüreceğini belirterek “Nasip olursa 25-26 günlük süre içerisinde, Yalova’ya hizmet etmek için buradayız. İstişaremizi gerek muhalefet belediye meclis üyeleri gerek kendi belediye meclis üyelerimizle her zaman yapacağız. Halkımızla yapacağız. Emanetçiyiz, emanetçi derken 26 günlük burada koltuğu emaneten dolduruyoruz. Nasip olursa 1 Haziran’da yapılacak seçimde hangi parti olursa olsun gerçek sahibini bulacak, ona teslim edeceğiz. İnşallah Yalova için güzel seçim atmosferi geçer, gelecek kişi de Yalova’ya güzel hizmetler yapar" dedi. (Yalova/DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Başbakan taziyeyi özre çevirmelidir’

SONRAKİ HABER

Berkin Elvan soruşturmasında TOMA raporu savcılıkta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...