05 Mayıs 2014 13:59

TGC'den Ahmet Şık'a tebrik

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu (TGC) “UNESCO Guillermo Cano Dünya Basın Özgürlüğü” ödülünü alan Gazeteci Ahmet Şık’ı basın ve ifade özgürlüğü alanında gösterdiği çabalar dolayısıyla kutladı.

TGC\'den Ahmet Şık\'a tebrik
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu (TGC)  “UNESCO Guillermo Cano Dünya Basın Özgürlüğü” ödülünü alan Gazeteci Ahmet Şık’ı basın ve ifade özgürlüğü alanında gösterdiği çabalar dolayısıyla kutladı. TGC,  barışı savunan gazetecilerin halkın haber alma özgürlüğünü için bir çok bedel ödediğini belirtti ve Türkiye’de 35 gazetecinin halen cezaevinde olduğunu anımsattı. Freedom House’un Dünya Basın özgürlüğü raporundan hatırlatmalar yapan TGC Türkiye’nın, ‘yarı özgür’ kategorisinden ‘özgür olmayanlar’ kategorisine geriledi.

TGC açıklamasında şöyle dedi : Türkiye’ye yakışmayan bu utanç tablosunun değişmesini istiyor ve umuyoruz. İfade özgürlüğünün güçlü savunucusu olarak kariyerini insan hakları ihlallerine karşı mücadeleye adayan meslektaşımız Ahmet Şık’ı kutlarken UNESCO Guillermo Cano Dünya Basın Özgürlüğü ödülünü Ahmet Şık’ın almasının ülkemiz adına ve gazeteciliğimiz adına çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de  Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü konusunda hiçbir sorun bulunmadığını düşünen iktidara, basın ve ifade özgürlüğünün bireyin temel hak ve özgürlüklerinin omurgası olduğunu bir kez daha hatırlatmayı görev biliyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Satranç Turnuvası sona erdi

SONRAKİ HABER

Hafriyat kamyonlarına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...