05 Mayıs 2014 06:00

Ceyhan’da işkenceye uğradı

2013’ün Şubat ayında Ceyhan Cezaevi çocuk koğuşundaki baskılar sonucu isyan eden adli tutuklular, koğuşu ateşe vermiş, çocuk koğuşundaki çocuklardan 7’si geç müdahaleden dolayı yanmıştı. O dönem Ceyhan Cezaevinde bulunan ve vücudu yanan 7 çocuktan biri olan S.Ş.G. yaşadıklarını gazetemize anlattı.

Ceyhan’da işkenceye uğradı
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi daha önce de işkence iddialarıyla gündeme gelmişti. 2013’ün Şubat ayında Ceyhan Cezaevi çocuk koğuşundaki baskılar sonucu isyan eden adli tutuklular, koğuşu ateşe vermiş, çocuk koğuşundaki çocuklardan 7’si geç müdahaleden dolayı yanmıştı.

O dönem Ceyhan Cezaevinde bulunan ve vücudu yanan 7 çocuktan biri olan S.Ş.G. yaşadıklarını gazetemize anlattı. En ufak bir sorunda herkesin ıslatılarak coplarla dövüldüklerini, küfür ve hakaretlere maruz kaldıklarını söyleyen S.Ş.G, “Cezaevinde gardiyanlar her koğuş için bir sorumlu belirlenmesi için baskı yapıyordu. Koğuş ağası denilen sorumlular bir baskı unsuruydu” dedi. Koğuş sorumlularının 200 ve 400 lira olmak üzere iki kere kendi hesabından alışveriş yaptığını dile getiren S.Ş.G, itiraz edince dövüldüğünü söyledi. Bu esnada seslerin duyulmasıyla koğuştaki herkesin gardiyanlar tarafından kaba dayağa maruz bırakıldığını anlatan S.Ş.G, “Olay üzerine 55 gün hücrede tutuldum. Koğuşa geçtikten sonra dilekçe ile paramın haberi olmadan harcandığını bildirmek istedim ama dilekçe gardiyanlar tarafından yırtıldı” dedi.

BAYGINKEN BİLE TEKMELEDİLER


Yangının çıktığı günü anlatan Geçer, “Yangın çıktıktan sonra gardiyanlar içeri girmek istemedi, askerler müdahale etti. Olay anında baygındım. Bir arkadaşım o halde bile bizim tekmelendiğimizi söyledi” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hükümet çocukları koruyamıyor

SONRAKİ HABER

Gardiyanlar vahşeti anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...