04 Mayıs 2014 17:05

Polis 7 yaşındaki çocuğa silah çekti

Bölgede yapımına hız verilen karakolları protesto eden gençlere, polisin müdahale etmesi sonucu olaylar çıktı. Polis 7 yaşındaki çocuğa silah çekerek, darp edip gözaltına aldı.

Polis 7 yaşındaki çocuğa silah çekti
Paylaş

Bölgede yapımına hız verilen karakolları protesto eden gençlere, polisin müdahale etmesi sonucu olaylar çıktı. Polis 7 yaşındaki çocuğa silah çekerek, darp edip gözaltına aldı.

Hakkari, Dersim ve Diyarbakır'daki karakol yapımlarının protesto edildiği Van'ın Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde gençler yola barikat kurarak eylem yaptı. "Yüzü kapalı gençlere mahalleye sevk edilen çok sayıda TOMA ve zırhlı araçla müdahale edildi. Polisin tazyikli suyuna karşı gençler taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi. Saatlerce süren olaylarda çevredeki yurttaşlar polise tepki gösterdi. Zırhlı araçlarla ara sokaklara giren polislerle gençler arasındaki çatışma uzun süre devam etti.

Bazı noktalarda araçlarından inen polisler gözaltı yapmaya çalışırken, 7 yaşındaki bir çocuğa silah çeken polis, çocuğu darp ederek gözaltına aldı. Bu olayı görüntüleyen gazeteciler ise polisin taşlı saldırısına uğradı. Mahallede toplanan kitle gözaltına alınan çocuğun serbest bırakılması için uzun süre polisle görüşürken, zırhlı araca konulan çocuk alandan uzaklaştırıldı.

10'DAN FAZLA ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Evleri ve işyerlerini de hedef alan polis, plastik mermi ve tazyikli su ile camları kırdı. Ev ve işyeri sular altında kalan ve camları atılan plastik mermilerle kırılan Gülizar Özalp adlı mahalle sakininin polislere tepki göstermesi üzerine TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile 50 yaşlarındaki kadın hedef alındı. İkinci kattaki evinin balkonunda küçük yaşlardaki torunlarıyla birlikte çay içtikleri esnada, polis saldırısına maruz kaldıklarını dile getiren Özalp, "Evimiz su içinde kaldı. Cama doğru bakmaya çalıştık, bu kez polisler plastik mermi sıktı" dedi.

Tuhafiye dükkanı işleten Kader Özalp ise "Polis dükkanı kapatmamıza izin vermeden su sıktı. Eşyalarımızın tamamı su içinde kaldı. Camlarımız kırıldı. Bu bir düşman hukukudur. Polis esnafları bilerek hedef alıyor" diye konuştu.

Sık sık plastik mermi, gaz bombası ve ara ara gerçek silah kullanan polis, çevrede bulunan birçok çocuğu küfürler ederek, gözaltına aldı. Olayı görüntüleyen DİHA muhabirlerini de tehdit eden polisler, 10'dan fazla çocuğu gözaltına aldı. Gözaltına alınan çocuklar İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olaylar polisin mahalleden çekilmesi ile son buldu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Keban Barajı\'nda sular çekilince tarım başladı

SONRAKİ HABER

Sanata ‘engel’ yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...