04 Mayıs 2014 15:14

Denizler Sarıgazi’de anıldı

Kırk iki yıl önce idam edilen devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Sarıgazili gençler anma etkinliği düzenledi.

Denizler Sarıgazi’de anıldı
Paylaş

Kırk iki yıl önce idam edilen devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Sarıgazili gençler anma etkinliği düzenledi.

Sabah saatlerinde Demokrasi Caddesi girişinde stand açarak gün boyu Denizleri ve ideallerini anlatan gençler; akşam saatlerinde yürüyüş yaptı. Sancaktepe Emek Gençliği’nin çağrısı ile Demokrasi Caddesi Derya Market önünde toplanan gençler, sloganlarla ve Denizleri anlatan kısa konuşmalar eşliğinde Sarıgazi Meydanı’na kadar yürüdü.  

Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in posterlerinin ve “Denizlerden Erdal’a Gençlik Emeğin Saflarında! Yaşasın Devrim ve Sosyalizm Mücadelemiz!” yazılı pankartın taşındığı yürüyüş sırasında, gençlere çevredekiler de alkışlarla destek verdi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı yürüyüşte liseli gençlerin çoğunluğu oluşturması ilgi çekti.

Sarıgazi Meydanı’nda Sancaktepe Emek Gençliği adına konuşan Ulaş Sarı, Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in son sözlerini hatırlatarak, “Katilleri önce onları öldü zannetti, sonra gördüler ki, her 6 Mayıs’ta binlercesi doğdu ve alanları doldurdu” dedi. İstanbul Emek Gençliği yöneticisi Mertcan Zeyrek de çocuk yaştaki işçilerin iş cinayetlerine kurban gittiğini hatırlattı; Denizlerin yolundan yürüyerek sömürü düzenini yıkacaklarını ifade etti.

Anma etkinliği İstanbul Emek Gençliği’nin 6 Mayıs günü saat 18.00’de Taksim AKM önünden Dolmabahçe’ye yapacağı yürüyüşe yapılan katılım çağrısı ile sona erdi.  (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Devrimci avukatlar geleneği sürüyor

SONRAKİ HABER

‘Korkunç Cuma’ sonrası Ukrayna’da hava gergin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...