03 Mayıs 2014 18:18

YPG'li Narin'in annesi: Kürdistan özgürleşinceye kadar ağlamayacağım

Rojava'nın Tilspiyê bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin'in oğlu olan YPG'li Ali Narin (Dilşad Amed) için Diyarbakır Hanililer Yas Evi'nde taziye kuruldu.

YPG\'li Narin\'in annesi: Kürdistan özgürleşinceye kadar ağlamayacağım
Paylaş

Rojava'nın Tilspiyê bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin'in oğlu olan YPG'li Ali Narin (Dilşad Amed) için Diyarbakır Hanililer Yas Evi'nde taziye kuruldu. Taziyede konuşan Narin'in annesi Vesile Narin, "Ben şimdi ağlamayacağım, Kürt halkı hakkını elde edince, Kürdistan özgürleşince o zaman ağlayacağım" dedi.

Ziyaretçi akınına uğrayan taziyede konuşan Narin'in babası Sur Belediye Eş Başkanı Seyit Narin, "Kürt halkının başı sağolsun" dedi. Kürt halkının 35 yıldır zalimler karşısında mücadele verdiğini, gençleri İslam adı altında katledenlere karşı direndiklerini söyledi. Anne Vesile Narin ise "Evladım, Kürdistan'ın şehididir. Bu şehit ilk değil, son da olmayacak. Ama keşke son şehit olsaydı. Biri şehit olur, onun yerine binler geliyor. Bu savaş 35 yıldır devam ediyor. Kürt halkı 35 yıldır direniyor. Biz Kürdistan'ın anneleriyiz" dedi.

Evladının ölümü için ağlamadığını belirten anne Narin, "Kürtler hakkını elde edinceye kadar ağlamayacağım. Serok Apo özgürleşinceye, dağdaki gerillalar siyasete katılana, Kürdistan özgürleşinceye kadar ağlamayacağım. Ne zaman bu saydıklarım zaferle sonuçlanırsa ben işte o zaman gözyaşlarımı dökeceğim, sevinç gözyaşlarımı dökeceğim" diye konuştu.

Kurulan taziyenin üç gün açık kalacağı belirtildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kayserispor ve Antalyaspor küme düştü

SONRAKİ HABER

Reza Zarrab, Boğaz\'dan iki köşk satın aldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...