03 Mayıs 2014 14:25

Akçatepe’ye ‘Hababam’lı alkış

Erzurum’da düzenlenen 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali, Cumhuriyet Caddesi’ndeki müzikli kortej yürüyüşüyle başladı.

Akçatepe’ye ‘Hababam’lı alkış
Paylaş

Şirin BAYINDIR
Erzurum

Erzurum’da  düzenlenen 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali, Cumhuriyet Caddesi’ndeki müzikli kortej yürüyüşüyle başladı.
Bu yılki konusu ‘‘Komedi’’ olan festivalin,  Cumhuriyet Caddesi’nden Havuz Başı’na kadar yapılan müzikli kortejle başladı. Kortejde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanı sıra Yeşilçam’ın unutulmazlarından ‘Hababam Sınıfı’ ekibi ve çok sayıda yurttaş  kortejde yer aldı.Yürüyüşte  yurttaşların ve çocukların ilgisini en çok da tahta bacakla yürüyen akrobatlar ve altın sarısına boyanmış duran adam ve kadın  çekti.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezindeki açılış töreni ile başlayan festivale Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yeşilçam oyuncularından Engin Çağlar, Şefik Döğen, Salih Kalyon, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı ve Muhsin Bey filmi oyuncuları katıldı.
Festival Komite Başkanı Nil Gülpınar, festivalin bu yıl komedi türünü tercih etmesinin sebebinin, son yıllarda Türkiye sinemasında çok fazla komedi filminin yapıldığını ve bu türün görünür olmasına destek vermek istedikleri için olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından  Sekmen ile Altıparmak Seksenler Dizisi film ekibi ve Hababam Sınıfı film ekibine plaket ile hediyelerini verdi. Festivalde onur ödülüne layık görülen  Ertem Eğilmez, Şener Şen ve Yavuz Turgul’un ödülleri ise katılamadıkları için temsili verildi. ‘Güdük Necmi’ lakaplı  Halit Akçatepe ödülünü alırken, salonda ‘Bastır Hababam’ sesleri arttı.
 

ÖNCEKİ HABER

Pınar Selek: Beraat edene kadar mücadelem sürecek

SONRAKİ HABER

Sanat tarihçilerinden Bakanlık önünde eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa