21 Haziran 2011 10:34

Katliam Ankara’da da lanetlenecek

Madımak Katliamı 18. yılında Ankara’da da mitingle lanetlenecek. Çok sayıda Alevi örgütü ve demokratik kitle örgütünün birlikte düzenleyeceği mitingde Madımak Oteli’nin utanç müzesi olması, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve eşit yurttaşlık talebi dile getirilecek. Ortak bir açıklama yapan Alevi &o

Katliam Ankara’da da lanetlenecek
Paylaş

Etkinlikler kapsamında Ankara’nın bir çok semtinde paneller, yürüyüşler, basın açıklamaları, konserler düzenlenecek. Yeni ve demokratik bir anayasa ihtiyacının vurgulanacağı etkinliklerde Alevilerin Madımak Oteli’nin “utanç müzesi” olarak yeniden düzenlenmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve eşit yurttaşlık talepleri dile getirilecek.

Ankara’da 2 Temmuz günü de miting düzenlenecek. Saat 16.00’da Toros Caddesi’nde toplanacak olan demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri, mitingin gerçekleşeceği Kolej Meydanı’na yürüyecekler. Miting saat 18.30’da başlayacak.

‘SİYASİ SORUMLULAR DA YARGILANSIN’

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABK), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi (PSAKD), Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi (AKD) ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi (HBVAKV) de ortak bir açıklama yaptılar.

Madımak Oteli’nin utanç müzesine dönüştürülmesinin talep edildiği açıklamada, dönemin siyasi sorumlularının ve katliam davası “firarileri”nin yakalanıp yargı önüne çıkartılması talep edildi. Açıklamada, “Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Doğan Güreş gibi dönemin siyasi sorumluları ve katliamın asıl planlayıcıları mutlaka yargı önüne çıkartılmalıdır. Yine yaşadıkları şehirler ve adresler bilinmesine rağmen, her nasılsa 18 yıldır yakalanmayan Sivas katliam davasının Fransa’da yaşayan sanığı Cafer Erçakmak  veya Almanya’da yaşayan sanığı Muhammed Nuh Kılıç gibi bir çok önemli sanık da derhal yakalanıp Türkiye’ye iade edilmeli ve yargılanmaları sağlanmalıdır” denildi.

Açıklamada, hükümete yakın gazetelerin “katliamı PKK yaptı” yönündeki hedef saptırıcı haberleri de eleştirildi. Açıklamada bu tür haberler, “Alevilerin haklı taleplerini hasır altı etmeye çabası” olarak nitelendirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Secereler darbe savcısının masasında

SONRAKİ HABER

Billur Tuz’da ücretsiz izin dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...