02 Mayıs 2014 20:23

1 Mayıs gözaltıları için ek süre istendi

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen emekçilere yapılan polis saldırısı sırasında gözaltına alınan 200'ü aşkın kişinin adliyeye sevki için savcılıktan ek süre istendi.

1 Mayıs gözaltıları için ek süre istendi
Paylaş

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen emekçilere yapılan polis saldırısı sırasında gözaltına alınan 200'ü aşkın kişinin adliyeye sevki için savcılıktan ek süre istendi.

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen yurttaşlara yapılan polis müdahalesinde gözaltına alınlar için ek süre istendi. Konuya ilişkin bilgi veren ÇHD avukatlarından Ceren Uysal, Gültepe Karakolu'nda tutulan 11 kişinin çıkarıldıkları Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi savcılığınca serbest bırakıldığını yine farklı karakollarda bulunan çocukların serbest bırakıldığını belirtti. Vatan, Gayrettepe ve Kuştepe emniyet müdürlüklerinde tutulan 200'ü aşkın kişi için ise ek süre istendiği bilgisini veren Uysal, "Ek süre talebine itiraz edildi ama büyük ihtimal ile adliyeye sevk edilmeler yarın başlayacak" dedi.

Bugün sağlık kontrolü için Eyüp Devlet Hastanesi’ne götürülen 79 kişinin 5 saatir yemek, su ve tuvalet ihtiyacı karşılanmadan hastanede tutulduğu belirtilmişti.

EMNİYET'TEN İLGİNÇ 'MESLEK' AÇIKLAMASI

Öte yandan Emniyet, 1 Mayıs'a katılanlardan gözaltına alınan kişilerin 29'unun işçi, 60’ının öğrenci, 17’sinin öğretmen ve 16’sının işsiz olup, geri kalan şahısların ise diğer meslek gruplarına ait olduğu" şeklinde ilginç bir açıklama yaptı.

İEM'den yapılan yazılı açıklama şöyle : "01.05.2014 tarihinde ilimiz genelinde şiddet içeren göstericilere yönelik müdahale sırasında güvenlik güçlerine havai fişek, sapan, misket, taş ve sopalarla saldırma eylemlerine karışan göstericilerden 211 kişi gözaltına alınmıştır. Bahse konu göstericilerden sadece 29’unun işçi olduğu tespit edilmiştir. Diğerlerinin 60’ı öğrenci, 17’si öğretmen ve 16’sı işsiz olup geri kalan şahıslar ise diğer meslek gruplarına ait olduğu anlaşılmıştır." (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Seçim sistemi değişmeyecek; AKP\'de 3 dönem kuralına devam

SONRAKİ HABER

Ceylanpınar\'da OHAL sonrası ilk demokratik eylem!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...