02 Mayıs 2014 18:03

Hükümet yetkilileri çocukları korumaktan aciz

İstismar ve cinayetlerin gün be gün yayılmasına ilişkin, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Avukat Seda Akço hükümetin ciddi bir acz içinde olduğunu söylüyor.

Hükümet yetkilileri çocukları korumaktan aciz
Paylaş

Gülşah İMREK
İstanbul

Artan çocuk cinayetlerine yönelik hükümet yetkililerinden gelen açıklamalar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın “Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin” sözü ile başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İdamlık olaylar bunlar” sözü ile devam etti. İstismar ve cinayetlerin gün be gün yayılmasına ilişkin, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Avukat Seda Akço hükümetin ciddi bir acz içinde olduğunu söylüyor.  

Görüşlerini aldığımız Akço; “Bir toplumun çocuklarını istismardan korumak için failleri idam etmekten başka bir çare düşünemiyor olması, o toplumun çocuk koruma konusunda gerçek bir acz içinde olduğunu gösterir. Bu durum toplumun yetişkinleri için üzücü ve utanç verici; çocukları için de korkutucu bir durumdur. Bu durum çocuk büyük bir tehlikeye işaretediyor. Toplum çocuklarını koruyamadığı gibi bir de üstüne üstlük gelecekte de koruyamayacağını söylüyor. Böylebirtehlikeyedikkatçekebilmekiçin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın önerisini uygulamak gerekir. Toplum çığlık atmayı öğrenmeli. Devletin çocuklara yönelik ihmal ve istismarı önlemeyükümlülüğü; alan çalışanlarını uzmanlaştırmaktan aile eğitimine, erken uyarı sistemini kurmaktan çocuk sığınmaevleri oluşturmaya, bildirim yükümlüğünden veri paylaşım sistemi oluşturmaya kadar birçok alanda hizmeti gerektirmektedir. T.C. hükümeti ve toplum da bu yükümlülüklerden azade değildir. Türkiye uluslararası alanda bu yükümlülüklere dair birçok sözleşme ile taahhüt de bulunduğu gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın elinde bu taahhütlerin yerine getirilmesi için bir eylem planı da bulunmaktadır. Hal böyle iken, gerçekçi ve geçerli olmayan fikirler ileri sürmeyi konunun ciddiyeti ile bağdaşmaz buluyorum, bu nedenle de bu tür fikirleri değil; asıl yapılması gerekenleri konuşmayı öneriyorum” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanı: En zararsızı biber gazı!

SONRAKİ HABER

İlk iş gününde öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa