02 Mayıs 2014 16:57

Erdoğan: Bu olaylar idamlık olaylar

AKP Hükümeti'nin çocuk cinayetlerini engellemeye yönelik "Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin"den sonraki ikinci önerisi "İdam" olabilir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuk cinayetleri konusunda “Bu olaylar idamlık olaylar. İdam gelmezse dahi bu cezaların ağırlaştırılması yönünde arkadaşlara talimatım var” dedi.

Erdoğan: Bu olaylar idamlık olaylar
Paylaş

AKP Hükümeti'nin çocuk cinayetlerini engellemeye yönelik "Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin"den sonraki ikinci önerisi "İdam" olabilir.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuk cinayetleri konusunda “Bu olaylar idamlık olaylar. İdam gelmezse dahi bu cezaların ağırlaştırılması yönünde arkadaşlara talimatım var” dedi.

Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, toplantısı öncesinde AKP Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çocuk cinayetlerinin idam konusunu yeniden gündeme getirdiği anımsatılarak, hükümetin bu yönde bir çalışmasının olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, bir çalışmalarının olduğunu belirterek, “Bu olaylar gerçekten adeta idamlık olaylar. İdam gelmezse dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması yönünde arkadaşlara talimatım var. Ülkemizde AB süreciyle ilgili olarak idamın kaldırılması nedeniyle bizim bir sıkıntımız var. Ama bu sıkıntının yerine ağırlaştırılmış müebbette varıncaya kadar düşünülecek bir süreçtir bu” yanıtı verdi.

SEÇİM SİSTEMİ

Seçim sistemine ilişkin çalışmalara yönelik ise Erdoğan, “Benim bilmediğim şeyleri biliyorsunuz, bundan dolayı da ben sıkıntıdayım. Biz sistemlerin hepsini gözden geçiriyoruz. En ideal olan nedir onun hazırlığı içerisindeyiz. Olay Meclis kapanana kadar, bu sürece kadar bitti bitti, bitmediği zaman zaten mevcut sistemle yürümek zorundayız. Sistem noktasında bu işin değişip değişmediğine burada kısa sürede karar vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Son MGK toplantısında, Dışişlerindeki dinlemelerin arkasında paralel yapının ötesinde bir güç olduğuna dair kanaatlerin paylaşıldığının sorulması üzerine ise Erdoğan, “Bu işin paralel yapıyla ilgili olduğu ortadadır. Bunun içinde kimlerdir bizim gündemimizdedir. Paralel yapıdır, bu kesindir. Bunda tereddüt yok. Failleri kimlerdir bunu bulmak durumundayız. Başbakanlıkla ilgili olanlar aşağı yukarı belli olmuştur” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

\'Yolsuzluk\' savcıları ve Hakim Karaçöl\'e soruşturma

SONRAKİ HABER

Polisin \'puşi oyunu\' kameralara yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...