27 Şubat 2011 04:46

Patron işçiye devletin gücüyle zulmediyor

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartılan ve önceki gün polis saldırısına uğrayan DSC Otomotiv işçileri dün yine yeni işçilerini içeri girmesini engellemek için fabrika önünde toplandı. Polis ise işçileri ablukaya alarak yoldan uzaklaştırdı. DİSK Genel Başkanı S&

Patron işçiye devletin gücüyle zulmediyor
Paylaş

GÜCÜNÜZ İŞÇİYE Mİ YETİYOR

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile KESK’e ve DİSK’e bağlı sendikaların da katıldığı ziyarette konuşan Serdaroğlu, polis saldırısını “ayıp” olarak değerlendirdi. Emniyet güçlerinin işverenleri değil, bu kentte yaşayan işçilerinde haklarını savunmak zorunda olduğunu ifade eden Serdaroğlu, Vali Ercan Topaca’yı göreve davet etti. Serdaroğlu, “Gücünüz 20’li yaşlardaki bu gençlere yetiyor. Gidin Anayasa’yı çiğneyen işverene karşı çıkın” dedi. Kaçak işçi çalıştırılmasına devletin göz yumduğunu belirten Serdaroğlu, işverene seslenerek, “Gücün yetiyorsa tüm işçileri çıkart. Biz saldırılara yenilmeyeceğiz” dedi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise işçilerin çadırlarını kaldırmaya çalışan belediye, işveren ve polisin örgütlü bir şekilde saldırılarda bulunduğunu söyledi. Çelebi, “İşçileri ve şube başkanımızı döverek bizi yıldıramayacaksınız. İşveren işçiye devletin gücü ile zulme ediyor. Başbakan ve valimizin ileri demokrasi anlayışı buysa yerim sizin ileri demokrasinizi” dedi.

BU ZULÜM SON BULSUN

İşvereni bu kadar savunma yetkisinin kim tarafından verildiğini soran Çelebi, “İktidar size sokağa çıkan, hak arayan herkesi dövüp ayaklarınız altına mı alın diyor. Burada eşkıyalık yapılıyor. Bizim değil, anayasayı çiğneyenlerin hakkından gelin. Bu polis devleti ve faşizmin göstergesidir” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Toplu mezarlar Başbakana soruldu

SONRAKİ HABER

Bayat ekmeğe hücum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...