02 Mayıs 2014 16:34

Palmiyealtı'ndan sonsuzluğa uğurlandı

Gazetemizin Usta Yazarı, Yayıncı Bülent Habora, Ümraniye Yeni Mahalle Mezarlığına defnedildi. Yazarın son yolculuğuna ailesi, dostları ve meslektaşları katıldı.

 Palmiyealtı\'ndan sonsuzluğa uğurlandı
Paylaş

Gazetemizin Usta Yazarı, Yayıncı Bülent Habora, Ümraniye Yeni Mahalle Mezarlığına defnedildi. Yazarın son yolculuğuna ailesi, dostları ve meslektaşları katıldı.

Gazetemiz Evrensel’de Palmiyealtı isimli köşesinden okurlarla buluşan Habora’yı uğurlayanlar arasında  Gazetemizin Başyazarı İhsan Çaralan, Genel Yayın Yönetmeni  Fatih Polat, Hayat Televizyonu Genel Koordinatörü İskender Bayhan, Şair ve Yazar Sennur Sezer, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz, Yazar Adnan Özyalçıner, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto HDP Millet Vekili Levent Tüzel, HDK Meclis Üyesi Ender İmrek, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek de vardı.

Bülent Habora için yapılan cenaze töreninde Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Evrensel Gazetesi Köşe Yazarı Sennur Sezer konuşma yaptı.

OKURLARA 400 KİTAP


Mustafa Köz konuşmasında, Habora’nın yayıncılığının Türkiye edebiyatı için ne denli önemli olduğunun altını çizdi. ‘1966 yılında açılan Habora Yayınları 400 kitap yayınladı’ diyen Köz, bu kitapların okurlar için gelecek niteliğinde olduğunu söyledi.

SON POSTA’NIN GAZETECİLERİ: HABORA VE OLCAYTO

1961’de Son Posta gazetesinde birlikte çalıştıklarını ifade eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise konuşmasında Habora’yla anılarından bahsetti. Son Posta gazetesinde birlikte çalıştıkları yıllarda çok önemli yazarla da birlikte olduklarını söyleyen Olcayto bunu, ‘Şanslıydık, iyi bir yazar kadrosuyla birlikteydik.’ Sözleriyle ifade etti. Birlikte çalıştıkları yıllarda Bülent Habora’dan feyz aldığını belirten Olcayto, ‘Onunla usta çırak ilişkisini’ yaşadığını anlattı. Olcayto, Bülent Habora’nın yazıları ve yayıncılığıyla daima mücadelesinin içinde olduğunu belirtti.

‘İLK KİTABI HABORA YAYINLADI’


Evrensel gazetesi adına konuşma yapan Şair Sennur Sezer, Habora ile çok yakın dostlar. Sezer de konuşmasına bu dostluğun anılarıyla başladı. ilk kitabının yayıncısı Habora, Şair Eray Canberk ve kendisinin arkadaşlıklarının yakınlığını anlattı. Sennur Sezer, Habora’nın demokratik ve adil bir dünya özlemiyle yaşadığını, bunun için çok uğraş verdiğini anlattı.

BÜLENT HABORA BELGESELİ HAYAT TV’DE

1 Mayıs günü kaybettiğimiz, 60 yıl boyunca yazın dünyasına çeşitli alanlarda pek çok eser bırakan, Habora Yayınlarını kurup 30 yıl ayakta tutan, Yayıncı, Gazeteci, Yazar Bülent Habora bir belgeselle Hayat TV ekranlarında yer buluyor.

Belgeselde 1940 doğumlu Habora’nın yaşam öyküsü dönemin toplumsal olayları ile birlikte ele alınıyor. Aile yaşamından kitaplarına, yayıncılık hayatından çalıştığı gazete ve dergilere, rol aldığı filme kadar Habora’nın renkli ve hareketli yaşamı, “Bülent Habora 60. Sanat Yılı” için hazırlanan belgeselde yer alıyor. Belgeseli Bülent Habora’nın şair ve yazar dostu Ferhat İşlek hazırladı. Bülent Habora belgeseli yarın akşam 21.30’da Hayat Televizyonu’nda... (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Asistan hekimler: 36 saat çalıştırılıyoruz

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran savcı hakkında soruşturma başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...