02 Mayıs 2014 14:06

Gül'den Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, "Sayın Başbakan'la hangimizin aday olacağıyla ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik. Ama Sayın Başbakan'ın daha istişare yapma ihtiyacı var, çünkü bazı istişareler yapılıyor" dedi.

Gül\'den Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, "Sayın Başbakan'la hangimizin aday olacağıyla ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik. Ama Sayın Başbakan'ın daha istişare yapma ihtiyacı var, çünkü bazı istişareler yapılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, özel uçakla Ankara'dan Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Saltukova Beldesi'ndeki Zonguldak Havalimanı'na geldi. Gül, havalimanından ayrılırken çıkışta bekleyen vatandaşları makam aracından el sallayarak selamladı. Gül, Zonguldak'a giderken Karaman Beldesi'nde toplanan kalabalığı da aracından selamladı.

'BAŞBAKAN'IN İSTİŞARE YAPMA İHTİYACI VAR'


Gül, Zonguldak Valiliği önünde ise önce polis tören mangasını, daha sonra da toplanan halkı selamladı. Burada kısa bir konuşma yapan Gül, ardından Vali Ali Kaban'ın makamına geçti. Gül, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Dün akşam Başbakan Erdoğan ile görüşmesi hatırlatılarak, "Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tablo netleşti mi?" sorusunu Cumhurbaşkanı Gül şöyle yanıtladı: "Takvim işlemeye başladı. Neticede adaylar olacaktır. Millet karar verecek, halk karar verecek. İlk defa halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı. Sayın Başbakan ve ben söz konusu olduğunda, başka adaylar şüphesiz söz konusu olacak. Biz, hangimizin aday olacağıyla ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik. Ama Sayın Başbakan'ın daha istişare yapma ihtiyacı var, çünkü bazı istişareler yapılıyor, siz de görüyorsunuz. Bunun ötesinde bu konuyla ilgili fazla da bir şey söylemek istemem. Seçimlerin kuralları belli. Demokrasinin temel bütün unsurları memleketimizde geçerli. Takvim işleyecek. Neticede adaylar çıkacak. Halk kimi istiyorsa ona karar verecektir. Türkiye'de herhangi bir siyasi risk, bir gerilim veyahut da beklenmeyen bir olay beklememek gerekir. Sadece sabırla bu süreçlerin bitmesini takip etmek gerekir."

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNEMLİ'


Basın özgürlüğünde Türkiye'nin 'özgür olmayan ülkeler' sınıfına düştüğüne ilişkin raporun hatırlatılması üzerine de Gül, basın özgürlüğünün önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Demokrasinin temel göstergelerinden birisidir. Bu yönde yapılan eleştirileri muhakkak dikkate almak gerekir ve bunları gidermek için gayret göstermek gerekir. Bunu her zaman söyledim. İnsanlar düşüncelerini rahatlıkla belli bir uslüp çerçevesi içinde ifade edeceklerdir. Bunu bir alanı da basın vasıstasıyla yapmaktır." (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Levent Tüzel Çomak\'ın durumunu Meclis\'e taşıdı

SONRAKİ HABER

DİSK Başkanı hükümete seslendi: Sizin ‘kamu’nuz kim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...