02 Mayıs 2014 12:22

Yandaş medyada 1 Mayıs: Vandal terörist marjinal

Dün 1 Mayıs Birlik Mücadele Dayanışma gününü Taksim’de kutlamak isteyen emekçilere yönelik saldırı bugün de gazetelerin manşetinden devam etti . Yandaş medya Taksim’de kutlama yapmak isteyenler için “Vandal, terörist, marjinal” dedi.

Yandaş medyada 1 Mayıs: Vandal terörist marjinal
Paylaş

Dün 1 Mayıs Birlik Mücadele Dayanışma gününü Taksim’de kutlamak isteyen emekçilere yönelik saldırı  bugün de gazetelerin manşetinden devam etti . Yandaş medya Taksim’de kutlama yapmak isteyenler için “Vandal, terörist, marjinal” dedi.

Gaz, tazyikli su, platik mermi... Polis 40 bin polisi ve onlarca TOMA’sıyla yine emekçiye Taksim Meydanı’nı kapadı ve o meydana çıkmak isteyen herkesi de ‘terörist ‘ilan ederek saldırdı. Kadın demeden çocuk demeden ortalığı resmen gaz bulutuna çevirdi. Bütün bu yaşananlar için yandaş medya bildik üslubunu sürdürdü. Eyleme katılanları suçladı, polisi akladı.

TEK ELDEN ÇIKAN MANŞETLER


Sanki tek kalemden çıkmış gibi olan yandaş gazeteler, 1 Mayıs  kutlamalarına ilişkin İstanbul özelinde Kadıköy mitinginin bayram havasında geçtiğini ancak Taksim’e çıkmak isteyenlerin vandal olduğunu, sokakları terörize ettiğini yazdı. Akşam gazetesi sayfanın alt tarafında gördüğü haberinde “İşçiler meydanda vandallar sokakta” başlığını kullandı. Akşam’a gö re Kadıköy’de eylem yapanlar işçi, Taksim’e çıkmak isteyenler vandal. Gazete sayfasında polis şiddetini değil, polise karşılık verenlerin fotoğrafını kullanmayı tercih etti. Halbuki gazete o gün Ermeniler’in zeytin dalı uzatmasını- barış çağrılarını manşetine taşımıştı. Bir taraftan barış temalı bir haber yayınlayan gazete, diğer taraftan bölmeye çalışan ve kutuplaştıran, 1 Mayıs haberine de imza atmış oldu. Akşam, Erdoğan ne derse onu derken , Başbakanın Ermenilere dönük açıklaması nedeniyle de birden bire ‘barış’ın varlığını anımsayan bir gazete olarak bir kez daha tavrını ortaya koydu.

VANDALIN 1 MAYIS KREASYONU

Günün en dikkat çekici manşetler listesinde Takvim yine zirveyi bırakmadı. Haber tarzıyla hem güldürdü hem de gazetecilik adına utandırdı. Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’dan talimatlar alarak manşet attığı ortaya çıkan Takvim gazetesi, dün moda dergileri tadında bir sayfa ile çıktı. “Emek çok işçi yok” manşeti ile çıkan gazete, eyleme katılan bir kişinin fotoğrafından oklar çıkarttı, giydiği pantolonun markasını, taktığı çantanın, montun fiyatını hatta gaz maskesinin bile ne kadar olduğunu yazdı ve Taksim’e çıkmak isteyenlerin işçi olmadığını ileri sürdü. Haber spotunda da 1 Mayıs’ta “çapulcuların çıkan olaylarda emeğinin çok olduğunu, ancak işçi olmadığını” yazdı. Ayrıca bilye fırlattılar, gazdan önlem aldılar gibi çeşitli fotoğraflara attıkları başlıklarla da yine kendinden söz etmeyi başardı Takvim gazetesi.

Güneş, “Marjinal tantana”, Sabah, “Bir yandan bayram bir yandan terör” Star, “ İşçiler Taksim oldu” gibi başlıklarla çıktı ve 1 Mayıs’ta yine polisin sert şiddetinden yana tavrını koydu. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındakilere kötü muamele

SONRAKİ HABER

Bursa\'da 1 Mayıs’ı binler coşkuyla kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...