01 Mayıs 2014 22:12

Elazığ'da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Türkiye’nin bir çok ilinde coşkuyla kutlanan 1 Mayıs Elazığ’da da aynı heyecanla kutlandı. EMEP, BDP, HDP, KESK ve çeşitli grupların katıldığı etkinlik, saat 13:00'da Hozat Garajı'ndan başladı.

Elazığ\'da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı
Paylaş

Türkiye’nin bir çok ilinde coşkuyla kutlanan 1 Mayıs Elazığ’da da aynı heyecanla kutlandı.

EMEP, BDP, HDP, KESK ve çeşitli grupların  katıldığı etkinlik, saat 13:00'da Hozat Garajı'ndan başladı. Emek Partisi Fevzi Çakmak Mahallesinden oluşturduğu kortej ile diğer gruplara katıldı. Kalabalık, yürüyüşün ardından istasyon meydanına ulaştı.

Tertip komitesi adına konuşan SES Elazığ şube başkanı Ali Erdem sözlerine Taksim'de yapılan saldırıyı kınayarak başladı. 'Mücadelemiz emekçilerin taleplerini daha güçlü dile getirmektir'  diyen Erdem Taksim yasağının hiç bir meşruluğunun olmadığına değindi. Erdem “Eşitlik ve özgürlük temelli yaşamayı önüne hedef koyan emekçiler ve devrimciler olarak mücadelelerinizden asla geri adım atmayacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Ardından Eğitim Sen Elazığ Şubesi adına konuşan Fuat Koç  'Bizler bu ülkenin kamu emekçikleri olarak emeğin bayramında 1 Mayıs'ta alanlardayız. Ne yazık ki 1 Mayıs 2014'ü güvencesiz esnek, kuralsız , çalışmanın ve  taşeronlaşmanın yaygınlaştığı koşullarda  karşılıyoruz” diyen Koç ardından sonu gelmeyen iş cinayetlerine ve torba yasalara değindi. Koç sözlerini talepleriyle bitirdi. Konuşmaların akabinde siyasi parti ve derneklerin mesajları okundu,ardından sahneye yerel gruplar çıktı. (Elazığ/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Kütahya’da coşkulu kutlama

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de 2 ayrı 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa