21 Haziran 2011 09:48

AİHM’den işkence tazminatı

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasının yıl dönümünde polisin “acımasızlığına” maruz kaldıklarını ve devlet yetkililerinin etkili bir soruşturma yürütmediklerini iddia eden iki Türk vatandaşının, Avrupa İnsan Mahkemesinde (AİHM) açtığı davada Türkiye mahkum oldu.AİHM, Beytullah Uğur ve Murat Abi&r

AİHM’den işkence tazminatı
Paylaş

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasının yıl dönümünde polisin “acımasızlığına” maruz kaldıklarını ve devlet yetkililerinin etkili bir soruşturma yürütmediklerini iddia eden iki Türk vatandaşının, Avrupa İnsan Mahkemesinde (AİHM) açtığı davada Türkiye mahkum oldu.

AİHM, Beytullah Uğur ve Murat Abi’nin Öcalan’ın tutuklanmasının yıl dönümünde polisin “acımasızlığına” maruz kaldıklarını ve devlet yetkililerinin etkili bir soruşturma yürütmedikleri gerekçesiyle yaptıkları başvuru üzerine açılan davada Türkiye’yi haksız buldu. Mahkeme, işkence ve kötü muamelenin yasaklanması ve etkili soruşturma hakkının ihlal edildiğini belirterek toplam 23 bin 500 avronun ödenmesine hükmetti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Zana hakkındaki mahkumiyet kararı bozuldu

SONRAKİ HABER

Dicle savunma için ek süre istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...