01 Mayıs 2014 16:48

Yatağan işçisi 1 Mayıs’a damga vurdu

Muğla'nın özelleştirme karşıtı mücadelesi ile öne çıkan Yatağan ilçesinde 1 Mayıs’a enerji ve maden işçileri damgasını vurdu. Milas, Yatağan, Muğla merkez ve çeşitli diğer ilçelerden gelen yüzlerce kişi enerji ve maden işçilerinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Sendika ve siyasi partilerin katılımı da yüksek oldu.

Yatağan işçisi 1 Mayıs’a damga vurdu
Paylaş

Muğla'nın özelleştirme karşıtı mücadelesi ile öne çıkan  Yatağan ilçesinde 1 Mayıs’a enerji ve maden işçileri damgasını vurdu. Milas, Yatağan, Muğla merkez ve çeşitli diğer ilçelerden gelen yüzlerce kişi enerji ve maden işçilerinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Sendika ve siyasi partilerin katılımı da yüksek oldu.

Sabah erken saatlerde Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinde çalışan işçiler aileleriyle birlikte otobüslerle Yatağan’a geldiler. Burada Yatağan işçileriyle buluşan kitle sloganlarla AKP’yi protesto etti. Bisiklet yarışı nedeniyle santral girişine bariyer kurmaya çalışan polis işçilerin tepki göstermesi üzerine bariyeri kaldırmak zorunda kaldı. İşçiler Yatağan Otogarı’na yürüyüş yaptı.

Öte yandan sabah ilçede düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışlarında maden ve enerji işçileri eylem yaptı. Burada açıklama yapmak isteyen 8 işçi polis tarafından gözaltına alındı. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Freedom House:Türkiye\'de basın özgür değil

SONRAKİ HABER

Artvin’de büyük coşku; Rize’de 32 yıl sonra 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...