01 Mayıs 2014 15:36

Diyarbakır’da binler ‘taşeron çalışmaya hayır’ dedi

Diyarbakır’da, KESK, DİSK, TMMOB, Türk-İş ve TTB’nin çağrısıyla Dağkapı Meydanı’nda toplanan binlerce kişi 1 Mayıs’ı kutladı. Alana iki koldan yürüyen binlerce kişi İstanbul’daki saldırıları da protesto etti.

Diyarbakır’da binler ‘taşeron çalışmaya hayır’ dedi
Paylaş

Faruk AYYILDIZ
Diyarbakır


Diyarbakır’da, KESK, DİSK, TMMOB, Türk-İş ve TTB’nin çağrısıyla Dağkapı Meydanı’nda toplanan binlerce kişi 1 Mayıs’ı kutladı. Alana iki koldan yürüyen binlerce kişi İstanbul’daki saldırıları da protesto etti. Sendika ve meslek odalarının yanı sıra BDP, EMEP, ESP ve Partizan üyelerinin de yerini aldığı mitingde taşeronlaştırmaya karşı mücadele ve demokrasi talepleri öne çıktı. Mitinge LGBTİ bireyler de katıldı.

TAKSİM’DEN ROJAVA’YA DİRENENLERE SELAM

Mitingde ilk sözü alan  KESK Dönem Sözcüsü ve BTS Diyarbakır Şube Başkanı Uğur Yaman, işçi sınıfının, emekçilerin taleplerini alanlarda haykırmaya devam ettiğini belirterek, bölgede yaygınlaşan taşeronlaştırmaya dikkat çekti. “Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalıdır” diyen Yaman, Taksim’deki saldırılara direnenlere de selam gönderdiklerini söyledi. Yaman, “Rojava’yı yoktan var eden Rojavalılara da selam yolluyoruz. 1,5 yıldır devam eden süreçte AKP adım atmamakta direniyor. Emekçiler olarak bir talebimiz de bu sürecin yasal güvence altına alınmasıdır” dedi.

TAŞERONA KARŞI MÜCADELEDE BİRLEŞİLMELİ

Yaman’ın ardından konuşan Tes-İş Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü taşerona karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkat çekti. 1 Mayıs’ın özgür bir ortamda kutlanılabilmesi talebinin gaz bombaları ile karşılık bulduğunu söyleyen Öncü, “Faşist iktidar bilsin ki tarihin akışını hiçbir gerici iktidar durduramadı, sizler de durduramayacaksınız” dedi. İktidarın halkın yaşamını cehenneme çevirdiğini söyleyen Öncü, “Kamusal alanın tümünü özelleştirme adı altında haramzadelere peşkeş çekmekten başka bir şey yapmadınız. Sizler özel idareleri, PETKİM’i TEKEL’i, TEDAŞ’ı karayollarını özelleştirerek yandaşlara peşkeş çektiniz” dedi.

MEMUR-SEN’E TEPKİ

Memur-Sen’in 1 Mayıs’ı Diyarbakır’da kutlamasına da değinen Öncü, “Binlerce köy yakılırken, faili meçhuller işlenirken siz neredeydiniz? Bugün Diyarbakır’a gelip barış için kutlama yapacağız diyorsunuz. Hangi barıştan bahsediyorsunuz” dedi.

ÖZGÜR YAŞAM DEMOKRATİK KURTULUŞ İÇİN

Daha sonra söz alan HDP Milletvekili Demir Çelik ise 1 Mayıs’ın devlet ve iktidardan bıkan halkların, inançların yan yana mücadele ettiği gün olduğunu belirterek, “Halklar ve inançlar olarak HDP altında demokratik özerk Kürdistan’a, oradan demokratik Cumhuriyete yürüyoruz. Yolumuz açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından çekilen halaylarla miting son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Urfa\'da talana, özelleştirmeye, savaşa karşı 1 Mayıs!

SONRAKİ HABER

Antepli emekçiler: AKP’den er ya da geç hesap soracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...