01 Mayıs 2014 15:12

Gebze’de işçi inisiyatifi!

Metal, petrokimya, gıda sektörü gibi birçok işkolunu bir arada bulunduran sanayi kenti Gebze’de sendikaların olumsuz tutumuna rağmen işçiler 1 Mayıslarını kutladı.

Gebze’de işçi inisiyatifi!
Paylaş

Metal, petrokimya, gıda sektörü gibi birçok işkolunu bir arada bulunduran sanayi kenti Gebze’de sendikaların olumsuz tutumuna rağmen işçiler 1 Mayıslarını kutladı.

Tüm sendika konfederasyonlarının farklı yerlere çağrı yaptığı Gebze’de Emek Partisi (EMEP) ve Uluslararası İşçi Dayanışma Derneğinin (Uid-Der) çağrısıyla trafo meydanında bir araya gelen binlerce işçi ve emekçi Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Kutlamalara ÖDP ve Gebze Artvinliler derneği gençlik kolları da destek verdi.

Cumhuriyet Meydanına yapılan mitingde konuşan Emek Partisi MYK Üyesi Arzu Erkan “Bugün yüreğimiz kalplerimiz Taksim’de. Gözaltında olan ve yaralanan emekçi arkadaşlarımız var. Bütün yollar emekçilere kapanmış durumda ama yolları kapatsanız ne yazar. Bugün her yol Taksim'e çıkar. Bu yıl sendikal bürokrasi 1 Mayısı Gebze’de kutlamıyor. Ama Gebze'nin yiğit işçileri ve emekçileri bu alanda işçilerin birliğini ve gücünü gösteriyor ve göstermeye devam edecek” dedi.

UİD-DER adına konuşma yapan Caner Akyol da şunları söyledi: “Kardeşler, ‘iş saatleri kısaltılsın, ücretler yükseltilsin’ sloganlarımzla alanlardayız. Biliyoruz ki işçiler bulunduğu durumdan hoşnutsuzlar ancak bu hoşnutsuzluk yetmez. Bunun karşısında örgütlü bir direnç göstermemiz gerekir. Bizleri yapay gündemlerle ayrıştıranlara karşı, işçiler-emekçiler olarak alanlara olmaya devam edeceğiz”

Konuşmaların ardından1 mayıs kutlaması çekilen halaylar ve söylenen türkülerle devam etti. (Gebze/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul\'da haberciler polise açık hedef oldu

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de 10 bine yakın emekçi alanda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...