30 Nisan 2014 22:37

Mizah dergilerinde 1 Mayıs

Haftalık mizah dergileri kapaklarını 1 Mayıs’a ve Başbakan Erdoğan’a ayırdı. Dergilerin bu sayıları arşivlere geçecek duvara asılacak niteliğe sahip.

Mizah dergilerinde 1 Mayıs
Paylaş

Haftalık mizah dergileri kapaklarını 1 Mayıs’a  ve Başbakan Erdoğan’a ayırdı. Dergilerin bu sayıları arşivlere geçecek duvara asılacak niteliğe  sahip. 1 Mayıs 1977’de 34 kişinin hayatını kaybettiği işçi bayramında Taksim Meydanı’nda asılan prangalı işçi afişi, Gırgır’ın çıkan sayısının kapağında yer aldı. Ancak bu kez afişte yer alan bir işçi değil Başbakan Erdoğan’dı.
Leman’ın ise gündemi, İstanbul’daki Taksim Meydanı’na AİHM kararına rağmen getirilen 1 Mayıs yasağı. Leman, polisin biber gazı kullanma ‘geleneği’ni kapağına taşıyarak işçilere gazdan ‘evrim’ geçirtti.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim’in yasak olması Penguen’e de kapak oldu. Penguen kapağında Taksim Meydanı’nı dolduran güvenlik güçleri ve tam ortalarında açıklama yapan biri görünüyor. “Taksim Yasak! Bakın, bir kişilik bile yer yok!” şeklinde açıklama yapan şahıs ve etrafındaki polis kalabalığı görülüyor.

Haftalık mizah dergisi Uykusuz da kapağında; 1 Mayıs için İstanbul’da 39 bin polisin görevlendirilmesine yer verdi.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Direniş alanında 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Basın özgürlüğü için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa