30 Nisan 2014 21:37

Tunceli Üniversitesi'nde 1 Mayıs kutlaması

Tunceli Üniversitesi’nde öğrenciler yaklaşan 1 Mayısı kutladı. Öğrenciler “Yaşasın 1 Mayıs”, “Biji biratiya gelan”, “Weswo ju Gulan’ sloganlarıyla Edebiyat Fakültesi’nin önünden Rektörlüğe kadar yürüdü.

Tunceli Üniversitesi\'nde 1 Mayıs kutlaması
Paylaş

Tunceli Üniversitesi’nde öğrenciler 1 Mayıs'ı kutladı. Öğrenciler “Yaşasın 1 Mayıs”, “Biji biratiya gelan”, “Weswo ju Gulan’ sloganlarıyla Edebiyat Fakültesi’nin önünden Rektörlüğe kadar yürüdü.

Rektörlükten edebiyat fakültesinin önüne gelen öğrenciler dünya devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından DÖ-DER, Emek Gençliği, DGF, ESP Gençliği’nin oluşturduğu Üniversite Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Elif Çelik işçi sınıfının ve emekçilerin zulme ve sömürüye karşı birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ta iş, barış  ve özgürlük için alanlarda olduğunu belirterek; “30 yıllık savaş ve çatışma sürecinde halkımızın emek, barış ve özgürlük mücadelesini kanla boğmak isteyenlere karşı özgürlük mücadelesini büyütmek için alanlarda. Bu yıl seçimlerin hemen ardından ve siyasal gündemin yoğunluğu içerisinde karşıladığımız 1 Mayıs ayrı bir önem arz ediyor. 2014 1 Mayıs'ı, AKP Hükümetinin işçilere, kamu emekçilerine, Kürtlere, Alevilere, kadınlara ve gençlere karşı başlatmış olduğu saldırının arttığı bir döneme denk geldi. Emek sömürüsünün yoğunlaştığı, işsizlik ve yoksulluğun arttığı bir dönemden geçiyoruz. Özel olarak da Kürdistan coğrafyasının Çinleştirilmeye çalışıldığı ve sömürünün katmerleştiği bir dönemdeyiz’’ dedi

Çelik üniversite gençliğinin başta parasız, bilimsel, demokratik, anadilde eğitim ve sağlık hakkı olmak üzere alanlarda olacağını belirterek 1 Mayıs taleplerini şöyle sıraladı; “Herkesin kamu hizmetlerinden eşit yararlanması için, çözüm sürecini müzakereye dönüştürmek ve halkımızın siyasi statüye  sahip olduğu demokratik-özgür geleceği için, yapılmakta olan karakol ve kalekolları durdurmak için, inançların ve kimliklerin yok sayılmaması için, kadın cinayetlerine kadınlara yönelik şiddet ve tacize son verilmesi için, doğa talanına dur demek için, ücretsiz barınma ve ulaşım hakkı için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” (Dersim/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Taksim\'de polis kafelerde arama yapıyor

SONRAKİ HABER

MGK sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...