30 Nisan 2014 20:52

İsveç 1 Mayıs’a hazır

İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ı kutlamak için İsveç’te işçi sendikaları ve siyasi partiler son hazırlıklarını tamamladı. 1 Mayıs İsveç’in yüzlerce yerleşim biriminde yapılacak gösteri, yürüyüş, miting ve gecelerle kutlanacak.

İsveç 1 Mayıs’a hazır
Paylaş

İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ı kutlamak için İsveç’te işçi sendikaları ve siyasi partiler son hazırlıklarını tamamladı.  1 Mayıs İsveç’in yüzlerce yerleşim biriminde yapılacak gösteri, yürüyüş, miting ve gecelerle kutlanacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sol Parti, Sosyal Demokrat İşçi Partisi (SAP), Komünist Parti ve otonom gruplar farklı gösteriler örgütleyecekler. İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu (LO) üyesi sendikaların büyük bir çoğunluğu sosyal demokratlar tarafından düzenlenecek etkinliklere katılacaklarını açıkladılar.

Bu yıl yapılacak 1 Mayıs gösterilerinde işsizlik ve özelleştirmelere karşı mücadelenin öne çıktığı gözleniyor. SAP 1 Mayıs gösterilerinin parolasını “Gençler işsiz kalmasın” olarak belirlerken, Sol Parti “Satılık değil” parolası ile İsveç’in 52 yerleşim biriminde miting ve yürüyüşler gerçekleştirecek. Komünist Partisi ise “Bir başka toplum düzeni, sosyalizmi istiyoruz” parolasıyla İsveç’in 30 yerleşim biriminde “Kızıl Cephe” pankartı açarak yürüyüş ve mitingler gerçekleştirecek.

Stockholm’deki ilk gösteri İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından İspanya iç savaşında cumhuriyetçilerin saflarında faşistlere karşı yaşamını yitiren İsveçlileri anmak için dikilen La Mano anıtı önünde yapılacak. 09.30’da başlayacak gösteriye, sosyal demokratlardan Komünistlere, otonom gruplardan sosyalistlere kadar tüm parti ve gruplar katılacak.
En kitlesel gösterinin Stockholm’de Sol Parti’nin düzenleyeceği kutlamanın olması bekleniyor. Saat 13.00’te Medborgarplatsen Meydanı’nda Sol Parti’nin düzenleyeceği 1 Mayıs kutlamasına sosyalist partilerin yanı sıra göçmen örgütleri, Türkiye ve Kürdistanlılar kendi renk, pankart ve bayraklarıyla katılacak.

SAP’ın gösterisi ise Stockholm’deki Humlegorden Parkı’nda başlayacak. Burada yapılacak konuşmaların ardından işçiler ve emekçiler  İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu binasının bulunduğu Norra Bantoget Meydanı’na yürüyecekler.

Sosyal Demokratlar 1 Mayıs kutlamalarına katılımı artırmak amacıyla sanal ortamda da 1 Mayıs’ın kutlanması için yeni bir teknik düzenleme gerçekleştirdiler. SAP’ın sayfasına konulan bir linke tıklayanların Facebook sayfalarındaki resimleri sanal 1 Mayıs gösterisinde yer alıyor. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halep’te bombalı saldırı: 30 ölü

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da krize karşı 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...