30 Nisan 2014 18:24

Her yerde katılacağız

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Genel Başkanı Cengiz Gül, İstanbul Taksim başta olmak üzere bütün il ve ilçelerde ortak 1 Mayıs kutlamasından yana olduklarını söyledi.

Her yerde katılacağız
Paylaş

Halil İMREK
İskenderun


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Genel Başkanı Cengiz Gül, İstanbul Taksim başta olmak üzere bütün il ve ilçelerde ortak 1 Mayıs kutlamasından yana olduklarını söyledi.

Sorularımızı yanıtlayan Cengiz Gül, Taksim Meydanı’nın işçi ve emekçiler açısından önemine işaret ederek şöyle dedi: “Fransa’da Paris, Moskova’da Kızıl Meydan, Küba’da Havana alanlarının nasıl bir önemi ve anlamı varsa Türkiye’de de Taksim anlamlı ve önemli. 1977 yılı 1 Mayısı’nda yapılan provokasyon ile işçi ve emekçilere saldırı yaşandı ve hayatını kaybeden emekçiler oldu. Onların anılması ve hatırlanması bakımından anlamlı. Tabii ki Taksim’de 1 Mayıs kutlanmalıdır ve İstanbul’daki başta sendikalar, üyesi işçiler ve emekçiler katılmalıdır. Ancak 1 Mayıs kutlaması sadece Taksim alanıyla sınırlandırılmamalıdır. Türkiye’nin her tarafında 1 Mayıs kutlamaları yapılmalıdır.”

Hak-İş’in 1 Mayıs’ı Kayseri’de kutlama kararının ise “Diğer yerlerde kutlamayı ötelemek anlamına gelmeyeceğini” savunan Gül, üyelerinin bir kısmını Kayseri’ye taşıyacaklarını, ancak şube ve temsilciliklerinin olduğu her yerde kutlamalara katılacaklarını söyledi. Gül, “Geçen yıl Karabük’teydik. Her yıl bir Anadolu şehrinde olacağız. Sanayinin geliştiği, işçi sayısının arttığı Anadolu illerine 1 Mayıs’ı taşımaya çalışıyoruz” dedi.

İsdemir, MMK, Ekinciler, BFS gibi fabrikalarda vardiyadan çıkan ve o gün çalışmayan Çelik-İş üyelerinin İskenderun’da saat 15.00’te yapılacak eyleme katılacaklarını bildiren Gül, 1 Mayıs’ta en önemli taleplerinin “Taşeron sisteminin kaldırılması” olacağını, çalışma sürelerinin uzunluğu ve işçi ücretlerinin düşüklüğüne de dikkat çekeceklerini dile getirdi.
Cengiz Gül, dört yıldır resmi tatil olmasına rağmen Türkiye’de işçilerin 1 Mayıs’ta çalışıyor olmalarını ise “Gönül ister ki 1 Mayıs’ta üretim dursun, Türkiye daha o noktaya gelmedi” şeklinde değerlendirdi.

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da 3 farklı alanda 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Aile hekimlerinin nöbete itirazı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...