30 Nisan 2014 12:15

Vali Mutlu: Hepimiz emekçiyiz!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının yasaklanması üzerine sorulan soruya "Emekçi kardeşlerimizle saflarımız farklı değil, hepimiz emekçiyiz" yanıtını verdi.

Vali Mutlu: Hepimiz emekçiyiz!
Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının yasaklanması üzerine sorulan soruya  "Emekçi kardeşlerimizle saflarımız farklı değil, hepimiz emekçiyiz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü uğurladıktan sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde Emniyet Müdürü ve diğer ilgililerle 45 dakika kadar bir toplantı yapan Vali Mutlu çıkışta gazetecilerin yarın kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günüyle ilgili soruları üzerine şunları söyledi:

“1 Mayıs hepimizin bayramıdır. Hepimiz emekçiyiz. Hepimiz emekçi ailelerden gelen çocuklarız. Emek karşısında boynumuz kıldan incedir. Emeğin kutsallığını her zaman kabul ediyoruz. Neticede emeğimiz ile geçinen insanlarız. Bu bakımdan emekçi kardeşlerimizle saflarımız farklı değil, aynı saftayız. Emek ve Dayanışma Bayramı hepimizin bayramıdır. Böylesine bir bayramı, bayram neşesi içersinde, birlik ve beraberlik içersinde kutlamamız ve ortaklaşmamız gerekir. Biz idare olarak bu ortaklaşmayı sağlayabilmek için de ilk kez İstanbul’un tarihinde İETT’nin 300 otobüsüyle taşımayı, ücretsiz taşımayı da taahhüt ettik. Daha ne yapabilirdik bilemiyorum. Tedbirlerimizi aldık. Bütün dileğim son dakikaya kadar yapmış olduğumuz öneriler doğrultusunda ilgili müracaatçıların değerlendirmeyi bir kez daha yapmaları ve uzlaşıcı bir tavır göstermeleridir. “

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 1 Mayıs'ın şenlik ve güvenlik içersinde kutlanması gerektiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“En önemli şey şudur: İlk kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü şenlikli güvenlik içersinde kutlanabilmesi amacıyla yapmış olduğumuz duyuruda 300 aracın da bu amaçla İstanbul’un her bölgesinden gidiş ve geliş olarak ücretsiz yapılması konusunda da tahsislerimizi de yaptık. Bunu da ilgililere duyurduk. Açıklamamız bu çerçevede. Duyurumuzun sonunda da ifade ettik, bugünün bir barış, bir hoşgörü, dayanışma, neşe, huzur ve güven ortamı içersinde kutlanabilmesi için yapmış olduğumuz bu teklifleri değerli emekçi kesim tarafından değerlendirilmesi. Umudumuzu hala muhafaza ediyoruz. Bunu bir kez daha ifade ediyorum. Bir kez daha da değerli işçilerimizin, emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü de kutluyorum ve yarını böyle bir ortamda geçirmeyi temenni ediyorum, arzu ediyorum. İdare olarak, emniyet olarak, güvenlik güçleri olarak bütün dileğimiz budur. Şehrimizde bir tek kişinin üzülmemesi, bir tek kişinin rahatsızlık çekmemesi, mağduriyet çekmemesi en büyük dileğimizdir. Bununla ilgili de bakınız Yenikapı’ya giriş noktasında vermiş olduğumuz çok ciddi bir destek var. Bunların iyi değerlendirilmesini son saat olarak arzu ediyorum. “

'İSTİHBARİ BİLGİLERİMİZ VAR'

İstanbul Valisi Mutlu kamuoyu ile şu anda paylaşamayacağı bazı istihbari bilgiler aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:  “Bunların hepsini basın duyurumuzda açıkladık. Hangi gerekçelere dayandırdığımızı söyledik. Hatta istihbari bilgilerden bahsettik. Geçen gün emniyet müdürlüğümüz bir operasyon yaptı. Hala elimizde birtakım istihbari bilgiler var. Bunları kamuoyu ile şu anda paylaşabilmem mümkün değil. Ama istihbari bilgilerimiz var. Yapılan operasyonda iki tane kaleşnikof tüfeği ele geçirildi. Uzun namlulu silahların oluşturduğu bir risk var bu şehirde. Dolayısıyla biz her türlü şart altında vatandaşlarımızın, mitinge katılanların da özellikle can ve mal güvenliklerini korumakla mükellefiz. Biz halkı korumakla birlikte can ve mal güvenliğini de korumak zorundayız. Dolayısıyla bu mitinge katılacak olanların can ve mal güvenliğini korumak gibi de bir zorunluluğumuz var. Bu işi en iyi yapacağımız yerin de Yenikapı olduğunu değerlendirdik. Dolayısıyla Yenikapı'da yapılması 1 Mayıs’ın kutlanmasına halel getirmez. “ (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Istrancalar\'da şimdilik doğa kazandı

SONRAKİ HABER

Yatağan işçileri gözaltında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa