29 Nisan 2014 19:13

Afganistanlı mülteciler eyleme devam edecek

ANnkara’da Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde eylem yapan Afganistanlı mültecilere yapılan saldırının ardından sayıları 300’ü bulan Afganistanlı aileler, Türkiye’de yaşadıkları illere gönderilmişti. Polisin gazetecileri sokmadığı sokakta dövülerek otobüslere bindirilen mülteciler, yeniden eyleme başlayacaklar.

Afganistanlı mülteciler eyleme devam edecek
Paylaş

Ankara’da Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde eylem yapan Afganistanlı mültecilere yapılan saldırının ardından sayıları 300’ü bulan Afganistanlı aileler, Türkiye’de yaşadıkları illere gönderilmişti. Polisin gazetecileri sokmadığı sokakta dövülerek otobüslere bindirilen mülteciler, yeniden eyleme başlayacaklar.

Polisin BM önünde kendilerine saldırmasından sonra bize ulaşan Musavi, o gece yaşadıklarını anlattı. Polisin BM binası önünden ayrılmaları konusunda uyardıktan sonra kendilerine saldırarak otobüslere zorla bindirildiklerini belirten Musavi, yaklaşık 15-20 kişinin de yaralandığını söyledi. Ağabeyinin kafasına aldığı darbeden sonra bayıldığını ve sabah 6’ya kadar hastanede beklediklerini söyleyen Musavi, Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldükten sonra ailesiyle birlikte Adana’ya gönderildiklerini aktardı.

Polisin uyguladığı şiddetten dolayı şikayetçi olup olmayacaklarını sorduğumuzda ise Musavi, “Ağabeyim kafasından ağır yaralandığı için darp raporu aldık ama polise veya savcıya şikayet etsek ne değişecek? Kimi kime şikayet edeceğiz?​” dedi.

Afganistanlı aileler talepleri kabul edilene mücadele edeceklerini söylediler. Her şeye rağmen Ankara’ya gelerek eylem yapacaklarını vurgulayan Musavi, “Bütün aileler kararlı” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AOÇ hukuksuzluğu AYM’de

SONRAKİ HABER

Humus’taki patlamada onlarca ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa