29 Nisan 2014 19:07

AOÇ hukuksuzluğu AYM’de

Meslek odaları, Atatürk Orman Çiftliği'nde mahkeme kararlarına rağmen inşaatların devam etmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptılar.

AOÇ hukuksuzluğu AYM’de
Paylaş

Meslek odaları, Atatürk Orman Çiftliği'nde mahkeme kararlarına rağmen inşaatların devam etmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptılar.

Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Ziraat Mühendisleri, Çevre Mühendisleri Odası yöneticileri bireysel başvuru dilekçelerini Anayasa Mahkemesi’ne teslim ettiler. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş, "Hem 5. İdare mahkemesinin hem 11. İdare mahkemesinin tarihi SİT koruma kararı ve ana plan davasındaki yürütmeyi durdurma kararına rağmen AOÇ’de inşaatlar sürüyor" dedi.

AOÇ alanında inşaatı devam eden Başbakanlık Hizmet Binası ve Disneyland için de ihalelerin sürdüğünü belirten Candan, ihalelerin durdurulması için girişimlerinin de sonuçsuz kaldığını söyledi. Başbakan’ın “Güçleri yetiyorsa yıksınlar” ve Melih Gökçek’in “Gerekirse inşaat sürsün diye kanun çıkartırız” açıklamalarıyla hukuka meydan okuduklarını dile getiren Candan, "AOÇ’yi kurtarmak için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk" dedi. Farklı ülkelerin mimarlarının katkısıyla kurulmuş olan AOÇ için gerekirse AİHM’e başvurarak uluslararası ortamlarda da mücadele edeceklerini ifade eden Candan, AOÇ'nin talanından sorumlu olanların kendi ülkelerinde yargılanamasalar bile, başka ülkelerde başka yargıçlar tarafından yargılanabileceklerini söyledi.

AOÇ HERKESİN MÜCADELESİ

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim "Uydu görüntüsünden baktığımızda baskın yeşil alan AOÇ ve ODTÜ ormanlarıdır. Ankara bir betonlaşma sürecine girdi. Bilimin ışığı dışında bizi  bir gücümüz yok. Ne bir polis gücümüz ne de bir ormanı bir gecede talan edecek bir gücümüz var. Ankara halkı olarak AOÇ mücadelesini hep birlikte omuzlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Çevre Mühendisleri Odası’dan Özge Ergenç de AOÇ için Ankara halkı olarak ortak bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukatların yargılanmasına devam edildi

SONRAKİ HABER

Afganistanlı mülteciler eyleme devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...