29 Nisan 2014 09:46

Tatvan'da ev baskınları: 7 gözaltı

Tatvan'da polis tarafından düzenlenen ev baskınlarında aralarında BDP yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Tatvan\'da ev baskınları: 7 gözaltı
Paylaş

Tatvan'da polis tarafından düzenlenen ev baskınlarında aralarında BDP yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sabaha karşı Tatvan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler ve özel harekat timleri tarafından 7 eve eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Evlerde yapılan aramaların ardında BDP Bitlis Yöneticisi Mazlum Akgün, Bedir Alican, Mehmet Şirin Coşkun, Ferhat Aydemir, Sinan Kılıçkıran, Agit Akbay ve Yalçın Aysal gözaltına alındı. Evine baskın yapılan Erdal Temel adlı yurttaş ise evde bulunmadığı için gözaltına alınmadığı belirtildi.

Yine ilçeye bağlı Hanelmalı (Xuzırkin) ve Kıyıdüzü (Kızvak) köylerinde birçok eve baskın yapıldığı bildirilirken, gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Operasyonun PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat'ta ilçede çıkan olaylara katıldıkları iddiası ile gerçekleştirildiği öğrenildi.

Ev baskınlarında gözaltına alınan 7 kişi Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

6 yaşındaki Gizem\'in cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Irkçılığa karşı herkes muz yiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa