28 Nisan 2014 15:01

Hamzaoğlu’nun yargılanmasına yol açan araştırması yayımlandı

Henüz bir dergide yayımlamadan, araştırmasının sonuçlarını halka duyurması ile etik bir kusur işlediği iddia edilen, hatta ‘Halkı paniğe sürüklemek’ gerekçesiyle hapis cezası ile yargılanmak istenen Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun çalışması International Medical Journal dergisinde yayımlandı.

Hamzaoğlu’nun yargılanmasına yol açan araştırması yayımlandı
Paylaş

Henüz bir dergide yayımlamadan, araştırmasının sonuçlarını halka duyurması ile etik bir kusur işlediği iddia edilen, hatta ‘Halkı paniğe sürüklemek’ gerekçesiyle hapis cezası ile yargılanmak istenen  Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun çalışması International Medical Journal dergisinde yayımlandı.

Halk sağlığı için büyük tehlike arz eden çevre kirliliği konusunda yapılan bu önemli araştırmanın sonuçlarının kamuoyu ile hızla paylaşılması, bir akademisyenin doğal ve temel sorumluluğu olması gerektiğini belirten Onurumuzu Savunuyoruz Hareketi Yürütücülerinin açıklamasında, “Patronların çıkarlarına, kâr hırslarına hizmet eden siyasiler, bürokratlar, üniversite yöneticileri Onur Hamzaoğlu’yu taciz ettiler. Ürettiği bilgiyi itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Toplumun bilgilenme hakkını engellemek istediler. Bütün argümanları bu bilgilerin henüz yayımlanmamış olduğu için halka duyurulamayacağı üzerine kuruluyordu. Siyasilere, bürokratlara, üniversite yöneticilerine sesleniyoruz! İşte size akredite bilgi. Şimdi ne yapacaksınız? Halkın karşısına nasıl çıkacaksınız? Onların sağlığını korumak için hemen yarın işe koyulmayı düşünüyor musunuz? Yoksa her zaman yaptığınız gibi halkın sağlığına karşın patronların çıkarlarını korumaya devam mı edeceksiniz?​” ifadeleri yer aldı.
 

ÖNCEKİ HABER

Fatih\'te banka soygunu!

SONRAKİ HABER

BDP Milletvekilleri HDP rozetlerini taktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa