28 Nisan 2014 08:03

Clippers oyuncularından sessiz protesto

NBA’de Playoff’lar tarihin en heyecanlı ilk tur serilerine ev sahipliği yapıyor. Portland Trail Blazers-Houston Rockets serisinde üçüncü kez bir maç uzatmaya giderken, ev sahibi Portland sahadan 123-120 galip ayrılarak seride durumu 3-1’e getirdi.

Clippers oyuncularından sessiz protesto
Paylaş

NBA Playoff'larında ilk tur serileri unutulmaz maçlara ev sahipliği yapıyor. Portland Trail Blazers-Houston Rockets serisinde üçüncü kez bir maç uzatmaya giderken, ev sahibi Portland sahadan 123-120 galip ayrılarak seride durumu 3-1’e getirdi. Portland’da LaMarcus Aldridge 29, Nicolas Batum 25, Damian Lillard 23, Wesley Matthews 21 sayı üretti.

Takımın sahibi Donald Sterling’in ırkçı konuşmalarının ortaya çıkması sonrası maça çıkıp çıkmamayı dahi tartışan Los Angeles Clippers’lı oyuncular, Golden State Warriors karşısında “sessiz protesto” gerçekleştirdi. Oyuncular sahanın ortasında bir araya gelerek eşofmanlarını çıkardı ve üzerine “Los Angeles Clippers” yazısı olmayan antrenman formalarıyla ısındı. Maçtaysa Warriors, ilk periyottan itibaren oyun üstünlüğünü ele aldı ve müsabakayı 118-97 kazanarak seride durumu 2-2 yaptı. GSW’de Stephen Curry 33 sayı 7 ribaunt ve 7 asistle sahanın yıldızıydı. Curry, maç boyu 7 üç sayı isabeti kaydetmeyi de başardı. Clippers koçu Doc Rivers, maç sonrası Sterling’in ırkçı ifadelerine atfen sorulan “Seneye Clippers’ı çalıştıracak mısınız” sorusuna “Henüz bilemiyorum” yanıtını verdi.

Doğu Konferansı’nda ise Toronto Raptors, deplasmanda Brooklyn Nets’i 87-79 yenerek seride durumu 2-2 yaptı ve ev sahibi avantajını bir kez daha eline geçirdi. Washington Wizards ise sahasında Chicago Bulls’u 98-89 mağlup ederek 3-1 öne geçti. Wizards’ta Trevor Ariza 30 sayı attı. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Taksim’e çıkacak bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var

SONRAKİ HABER

Jordan da ses verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...