28 Nisan 2014 06:00

Esenyurt'ta 'Geleceğimiz için birleşelim' çağrısı

Esenyurt Köyiçi meydanında bir araya gelen işçi ve emekçiler erken 1 Mayıs kutlaması yaptı.

Esenyurt\'ta \'Geleceğimiz için birleşelim\' çağrısı
Paylaş

Esenyurt Köyiçi meydanında bir araya gelen işçi ve emekçiler erken 1 Mayıs kutlaması yaptı.

Sendikalaştıkları için işten atılan Kumport Limanı işçileri,  sendikalaştıktan sonra ilk sözleşmelerini imzalayan DHL işçileriyle Gıda-İş sendikasının çağrısıyla yapılan kutlamaya metal, gıda, enerji, nakliye, tekstil, inşaat gibi sektörlerden işçiler katıldı.

Kutlamaya, Eğitim Sen 7 No’lu Şube üyeleri HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve emekten yana siyasi partiler ve kurumlar da katıldı.

GELİN BİRLEŞELİM

İşçiler adına ortak açıklamayı direnişte olan Kumport işçisi Arslan Seyrek yaptı.

“Ülkemizde sendikal mücadelenin üzerine adeta ölü toprağı örtülmüştür. 12 yıllık AKP döneminde birçok hak elden gitmiştir. Emeklilik yaşı yükselmiş, işten atmalar kolaylaştırılmış, patronlara birçok hak tanınırken biz işçilerin hakları budanmıştır. Bu nedenle 1 Mayıs birliğimizin, mücadelemizin pekiştiği gün olmalıdır” diyen Seyrek,  “Bugün Taksim yasak, yarın Kadıköy, sonra Yenikapı, sonra miting yasak, hak arama yasak, mücadele yasak olacaktır” diye Taksim’de kutlanmak istenen 1 Mayıs’ın yasaklanmasına tepki gösterdi.

”Tüm işçi kardeşlerimize sesleniyoruz gelin birlik olalım, gelin sendikaları yeniden haklarımız için mücadele merkezlerine çevirelim, gelin elimizden alınan haklarımızı yeniden kazanmak ve ölmeden, aç kalmadan yaşamak için mücadeleyi büyütelim” diyen Seyrek, ortak mücadele çağrısı yaptı.

AKP İŞÇİLERİ BÖLDÜ

Seyrek’ten sonra söz alan Levent Tüzel ise AKP hükümetini eleştirdi. Tüzel, 1 Mayıs’ı tatil yapmakla övünen AKP Hükümeti’nin işçilerin hiçbir hakkına saygı göstermediğini dile getirdi. Esenyurt bölgesinde sayısız işçi mücadelesi ve direniş yaşandığını hatırlatan Tüzel, işçilerin birçok haktan yoksun olarak kuralsızca çalıştırıldığını belirtti. “Kumport'ta geçtiğimiz hafta bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Maden ocaklarında ölen kardeşlerimizin haberleri geliyor. İşçinin canı para etmiyor” diyen Tüzel, AKP hükümetinin iş cinayetlerinden sorumlu olduğunu dile getirdi. AKP’nin işçileri ikiye böldüğüne dikkat çeken Tüzel, bu bölünmeyi işçilerin vereceği mücadelenin bozacağını ifade etti.

MALTEPE’DE HALAYLI KUTLAMA


Maltepe Forum’un çağrısıyla bir araya gelen onlarca kişi de, 1 Mayıs şöleni düzenledi.

Forumda yapılan konuşmalarda, Gezi direnişi ve emek mücadelesinin birleştirilmesi için ortak mücadele çağrısı çağrısı yapıldı. Taksim yasağı hakkında ise barikatın kurulduğu her alanın 1Mayıs alanına dönüştürülmesi çağrısı yapılan şölen müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yatağan 1 Mayıs’a akacak

SONRAKİ HABER

CHP Sancaktepe İlçe Başkanı\'na silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...