28 Nisan 2014 06:00

Yatağan 1 Mayıs’a akacak

Yatagan ve Milas maden ve enerji işçileri, özelleştirmeye karşı mücadelelerini 1 Mayıs’a taşıyacak. Eşleri ve çocuklarıyla birlikte özelleştirmeye karşı kararlılıklarını 1 Mayıs’ta da haykırmaya hazırlanan enerji işçilerine, Yatağan ve Muğlalı emekçiler de destek verecek.

Yatağan 1 Mayıs’a akacak
Paylaş

Sinan Cem KAYA
Muğla


Yatagan ve Milas maden ve enerji işçileri, özelleştirmeye karşı mücadelelerini 1 Mayıs’a taşıyacak. Eşleri ve çocuklarıyla birlikte özelleştirmeye karşı kararlılıklarını 1 Mayıs’ta da haykırmaya hazırlanan enerji işçilerine, Yatağan ve Muğlalı emekçiler de destek verecek.

İşçiler, Yatagan’da kutlanacak 1 Mayıs için hazırlıklarını sürdürürken, Muğla’da bulunan Türk-İş’e bağlı sendikalarla KESK’in oluşturduğu tertip komitesi hazırladığı afiş ve bildirilerle tüm Muğlalıları mitinge davet ediyor. Meslek odaları ve siyasi partiler de miting hazırlıklarını sürdürüyor.

ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI OLAN HERKES KATILACAK

Tes-İş Yatagan Şube Yöneticisi Kemal Özcan, Muğla’daki tüm sendika ve parti amblemlerini kaldırdıklarını özelleştirmeye karşı olan herkesin kendi talepleriyle 1 Mayıs’a katılacağını dile getirdi. Miting öncesi Belediye Parkı önünde toplanacaklarını söyleyen Özcan, buradan otogara yürüneceğini ve miting yapılacağını belirtti. Özcan, Tes-İş ve Maden-İş genel merkezlerinden de mitinge katılanlar olacağı bilgisini verdi.

AİLELERİ VE ARKADAŞLARIYLA KATILACAKLAR

Kemerköy İşyeri Temsilcisi Neyfel Tan, tüm işçilerin aileleri ve arkadaşlarıyla 1 Mayıs’a katılacaklarını dile getirdi. Özelleştirmenin durdurulması AKP’nin bu kararından vazgeçmesi için taleplerini bir kez daha haykıracaklarını söyleyen Tan, tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs’a katılmaya, Yatağan işçilerinin sesi olmaya  çağırdı. Tan ayrıca, Kemerköy ve Yeniköy’de özelleştirmecilere karşı işçiler tarafından yapılan araç giriş ve çıkışlarıyla yol takibinin aralıksız devam ettiğini dile getirdi. Tan, Yatağan’dan sonra Kemerköy’de kurulan direniş çadırına da ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

Yatağan enerji işçisi Kadir Uyar miting hazırlıklarının her geçen gün daha da yoğunlaştığı bilgisini verdi. 1 Mayıs kutlanan her yerde özelleştirmelere tepki gösterilmesini istediklerini söyleyen Uyar, “Tüm işçilerin  gündemine özelleştirme girmeli. Sendikalar bu konuda daha aktif çalışma yaparak bütün insanları bugüne davet edip anlamına uygun 1 Mayıs örgütlemelidir. Sermaye politikalarını hayata geçiren her gün yeni hak gaspları ile işçi sınıfına saldıran bu hükümete en iyi yanıt meydanlar olmalıdır” diye konuştu.
Maden-İş Yatağan Şube Sekreteri Osman İlhan da, Yatağan’da 1 Mayıs’ın kitlesel geçmesi için tüm imkanları kullanacaklarını belirtti. İlhan, “1 Mayıs’ta AKP nin işçi sınıfına karşı sürdürdüğü emek düşmanı politikalara, demokratik ve meşru hak olarak gördüğümüz açıklama ve seyahatlerimizde yaşadığımız polis saldırılarına artık yeter diyeceğiz. Özelleştirme kararından vazgeçilmesi ülkedeki taşeronlaştırmanın son bulması bağımsız  demokratik bir Türkiye için bütün emek dostlarıyla meydanlarda olacağız” diye konuştu.


MAMAK HALKIYLA BULUŞTULAR

Direnişlerine Ankara’da da devam eden Yatağan ve Milas işçileri, Emek Partisi’nin düzenlediği 1 Mayıs şenliğinde Mamak halkıyla buluştu. Etkinlikte konuşan EMEP Mamak İlçe Başkanı Ahmet Demirel, egemen güçlerin 1 Mayıs bayramının kutlanmasını engellemek için, işçileri milliyetçilik, mezhepçilik ve inançlar temelinde bölmeye çalıştığını söyledi. Yatağan işçileri adına konuşan Volkan Ergenç ise, 223 gündür özelleştirmelere karşı direndiklerini söyledi. Emekçilerin birleşememesi nedeniyle verilen mücadelelerin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Ergenç,  Mamaklı emekçilerden 17 gündür Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde sürdürdükleri direnişe destek istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs’ta Gebze’deyiz

SONRAKİ HABER

Esenyurt\'ta \'Geleceğimiz için birleşelim\' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...