27 Nisan 2014 21:00

Şampiyon Fenerbahçe

2013-2014. Futbol sezonunun şampiyonu Fenerbahçe oldu.

Şampiyon Fenerbahçe
Paylaş

2013-2014. Futbol sezonunun şampiyonu Fenerbahçe oldu.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Çaykur Rizespor'u ağırlayan Fenerbahçe, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

2013-2014 futbol sezonunu şampiyon olarak tamamlamasının ardından Fenerbahçeli futbolcular, saha içinde büyük coşku yaşadı. Çaykur Rizespor maçının golsüz sona ermesinin ardından saha ortasında toplananan, şampiyonluğu kutlamaya başladı. Futbolcular, stat hopörlerinden çalınan müzik eşliğinde oyunlar oynadı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından başkan Aziz Yıldırım, futbolcularının şampiyonluk kutlamalarına katıldı.

Cezası nedeniyle Fenerbahçe maçını tribünden izleyemeyen Başkan Aziz Yıldırım, maçın bitmesinden yaklaşık 10 dakika sonra maraton tribünlerinin altından yeşil sahalara yaklaştı.

Başkan Aziz Yıldırım'ın saha kenarına geldiğini gören sarı-lacivertli futbolcular, başkan Yıldırım'ın yanına koştu. Başkan Aziz Yıldırım, futbolcuların hepsini teker teker tebrik etti. Sonrasında Aziz Yıldırım ve futbolcular basın mensuplarına poz verdi.

Daha sonra soyunma odasına giden Fenerbahçeli futbolcular, sahaya "Mayıslar sizin olsun, biz Nisan'da şampiyonuz" yazılıı tişörtlerle sahala çıktılar.

Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Bağdat Caddesi ve Şükrü Saraçoğlu Stadyumu çevresinde toplanan taraftarlar kutlamalara başladı. Binlerce taraftar meşaleler ve havai fişeklerle şampiyonluk coşkusuna ortak oldu.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR, SAHADA TARAFTARLARLA ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

Spor Toto Süper Lig'de bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, 0-0 sonuçlanan Çaykur Rizespor maçının ardından saha içinde kutlama yaptı.

Sahada şampiyonluk sevinci yaşayan futbolcular, bir süre sonra şampiyonluk için hazırlanan tişörtleri giymek için soyunma odasına gitti. Futbolcular içeri girdikten sonra statta ışıklar söndürüldü. Statta ışık ve lazer gösterileri yapılırken, sarı-lacivertli taraftarlar da cep telefonlarının ışıklarıyla tribünlerde güzel görüntüler oluşturdu.

Futbolcular, üzerinde "Mayıslar sizin olsun, biz Nisan'da şampiyonuz" yazılı şampiyonluk için hazırlanan özel tişörtlerle yeniden sahaya çıktılar. Ayrıca tişörtlerin arkasında şampiyonluk sayısını belirten "19" rakamı da yer aldı.

Saha ortasında statta çalınan şarkılar eşliğinde oynayarak şampiyonluğu kutlayan futbolcular, tribünlere giderek taraftarlara güller attı. Fenerbahçeli futbolculardan Emenike, Sow ve Webo, ellerinde bayraklarla sahada koşarak, tribünleri dolaştı.

ALPER POTUK'UN SAÇINI KESTİLER

Fenerbahçeli futbolcular, sahadaki kutlamalar sırasında takım arkadaşları Alper Potuk'un saçından bir bölüm kestiler.

Futbolcular sahada yaptıkları kısa kutlamanın ardından yeniden soyunma odasına gitti.

Maçın ardından tribünden ayrılmayan kadın ve çocuk taraftarlar, futbolcular yeniden sahaya girerken "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" diye tezahürat yaptı.

Futbolcular sahada oynarken, kadın ve çocuk taraftarlar da tribünlerde eşlik e

ERSUN YANAL: 'ŞAMPİYON OLACAĞIZ' SÖZÜNÜ TUTTUK, MUTLUYUZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sezon başındaki Torku Konyaspor maçı yenilgisi sonrasında yapmış olduğu 'Biz bu ligi şampiyon bitireceğiz' sözünü tuttukları için mutlu olduklarını söyledi.

Sarı lacivertli takımın sezonu şampiyon olarak tamamladığı Çaykur Rizespor maçının bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, Fenerbahçe'nin birçok alanda mücadele ettiği sezonda iyi bir süreç yönetimi ortaya koyarak şampiyon olduğunu belirtti. Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Torku Konyaspor'a mağlup oldukları karşılaşmanın bitiminde yapmış olduğu 'Biz bu ligi şampiyon olarak bitireceğiz. Bizden sonraki sıralama rakiplerimiz arasında olacaktır.' açıklamalarını hatırlatan tecrübeli hoca, "Bu sözümüzü yerine getirdiğimiz ve tuttuğumuz için çok mutluyuz." diye konuştu.

Sarı lacivertli yönetimin kulüpte yaşanan sürece rağmen kendilerini her zaman saha içinde tuttuğunu kaydeden Ersun Yanal, "Biz her zaman sahanın içinde kaldık. Bizler sadece futbol ve sonuçla ilgilendik. Tabii ki sezon içinde inişli çıkışlı zamanlar yaşadık. Bu süreç içinde Avrupa'dan men edildik. Kırılmalar yaşanacak dendi ama bu süreçte biz daha da kenetlendik." ifadelerini kullandı.

Yanal, Başkan Aziz Yıldırım'ın duruşu ve kendilerine verdiği desteğin çok önemli olduğunu ifade etti. Tecrübeli hoca, kazanılan şampiyonlukta iyi bir takım oyunu oynadıklarını ve bu şampiyonlukta herkesin ciddi payının olduğunu sözlerine ekledi.
 

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARDAN ŞAMPİYONLUK YORUMU!

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçeli futbolcular, ilk açıklamalarını yaptılar.

Futbolcular şunları söylediler;

ALPER POTUK "Bu benim ilk şampiyonluğum. İnşallah da son olmayacak. Bu şampiyonluk Başkanımız Aziz Yıldırım'a hediye olsun"

BEKİR İRTEGÜN "Biz çok çektik. Bu şampiyonluğu biber gazı yiyen, suçlanan herkese armağan ediyorum. Bu şampiyonluğumuz da diğerleri gibi tertemiz. Taraftarlarımız dolayısıyla kutlasınlar"

HASAN ALİ KALDIRIM "İlk sezonumda şampiyonluk yaşamaktan dolayı çok mutluyum"

ALVES "Tekrar şampiyonluk yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Umarım Fenerbahçe ile daha fazla şampiyonluk yaşarız. Bu şarkılarla şampiyonluk kutlamak çok güzel"

VOLKAN DEMİREL"Bu şampiyonluk 3 Temmuz sürecinden beri yaşadığımız zorlukları unutturacak .Bu şampiyonluğu Fenerbahçe için hapis yatan ve tekrar yatıcak olan başkanımız Aziz Yıldırım'a armağan ediyoruz."

EMRE BELEZOĞLU " 3 senedir yaşadıklarımız ortada, Herkes her şeyın farkında.Bu şampiyonluk başta başkanımız olmak üzere tüm camimıza armağan olsun.

CANER "Böyle bir senede çok önemli bir şampiyonluktu. Çok çalıştık ve bu başarıyı hak ettik"

KUYT
"Bu fantastik ve bu tarihi kulübün parçası olduğum için çok mutluyum"

SOW "Çok zorlu bir sezon geçirdik.Hiç kolay bir sezon olmadı.Ama çok şükür şampiyonuz"

SELÇUK ŞAHİN
"Camiamıza,taraftarımıza,Başkanımıza bu şampiyonluk hayırlı olsun. Bu benim 5. şampiyonluğum, nice beşinci şampiyonluklara inşallah"

ERSUN YANAL "Fenerbahçe oynadığı bu futbolla bu şampiyonluğu hak ettiler.Taraftarın verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz.Emeği geçen herkese çok teşekkürler"

MEHMET TOPAL "2 yıldır bu camianın içindeyim. Şampiyonluğu hakettik. Bu şampiyonluk başkanımıza, camiamıza armağan olsun"

ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI STAT ÇEVRESİNİ SARDI
 

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından binlerce taraftar kutlamalara başladı. Maç sonrası stat dışına çıkan kadın taraftarlar, dışarıda bekleyen aileleriyle büyük sevinç yaşadı.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan ve hakem Tolga Özkalfa'nın düdük çaldığı maçta gol olmazken, bitiş düdüğünün ardından statta ve stat dışında büyük sevinç yaşandı. Maçın bitmesini bekleyen binlerce taraftar, meşaleler yakarak şampiyonluğu kutladı. Maçı izleyen kadın ve çocuklar karşılaşmanın bitiminin ardından stat dışına çıkarak kutlamalara katıldı.

Dışarı çıkan kadınlar, maçın çok heyecanlı geçtiğini, totem yaptıklarını ve kazandıklarını söyledi. Aylardır şampiyonluğu beklediklerini söyleyen taraftarlar, 'Her yerde en büyük Fenerbahçe' diye tezahüratta bulundu. Taraftarlar havai fişek altında kutlamalara devam ediyor.
 

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN TEBRİK TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fenerbahçe Futbol Takımının şampiyonluğu nedeniyle Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’a tebrik telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılana yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Fenerbahçe Futbol Takımının, Spor Toto Süper Lig’de 2013-2014 sezonu şampiyonu olması nedeniyle Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’a bir telgraf gönderdi. Gül, bu başarıda emeği olan Teknik Direktör Ersun Yanal, futbolcular, yöneticiler, taraftarlar ve tüm Fenerbahçe camiasını tebrik etti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN AZİZ  YILDIRIM’A TEBRİK MESAJI

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe Futbol Takımı’nın Spor Toto Süper Lig şampiyonu olması sebebiyle Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’a bir kutlama mesajı gönderdi.

KILIÇDAROĞLU, FENERBAHÇE'Yİ KUTLADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Süper Lig'de bitime üç hafta kala şampiyon olan Fenerbahçe'yi kutladı ve başta spor ile hukuk olmak üzere her platformda başarılarının devamını diledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Liglerin bitmesine 3 hafta kala rakiplerini büyük puan farkıyla geride bırakan ve üzerlerinde kara bulutlar dolaştırılan başta futbolcuları, yöneticileri, taraftarlarıyla ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösteren futbol takımını kutluyorum. Tüm sporcularına, başta Aziz Yıldırım olmak üzere teknik ve idari yöneticileri ile yaz kış yağmur çamur ve devlet baskısı demeden geceli gündüzlü takımlarını destekleyen, aynı zamanda hukuk ve adalet peşinde koşan Fenerbahçe taraftarlarına, Fenerbahçelilere ve tüm futbolseverlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum."

SPOR BAKANI ÇAĞATAY KILIÇ, FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞUNU TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Süper Ligi 2013-2014 sezonunu ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon olarak tamamlamayı garantileyen Fenerbahçe Futbol Kulübü için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle:

"Fenerbahçe Futbol Takımı'nın Spor Toto Süper Ligi 2013-2014 sezonunu ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon olarak tamamlamayı garantilemesi sebebiyle, Türk sporunun güzide kulüplerinden Fenerbahçe camiasını tüm kalbimle tebrik ederim. Bu büyük başarıya imza atan değerli futbolcuları, teknik ve idari kadroyu, sezon boyunca desteklerini esirgemeyen Fenerbahçeli taraftarları da gönülden kutluyorum. Ayrıca, Türk sporuna renk katan ve verdikleri mücadeleyle biz sporseverlere güzel bir lig izleme şansı veren, başarı için ter döken diğer tüm kulüplerimizin sporcularını ve teknik heyetlerini de en kalbi duygularımla selamlıyorum."

GALATASARAY'DAN KUTLAMA

Galatasaray  Kulübü, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ezeli rakibi Fenerbahçe'yi kutladı.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle;
"2013-2014 Spor Toto Süper Lig Şampiyonluğu'nu kazanan Fenerbahçe Futbol Takımı'nı kutluyor, ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe camiasına sevgilerimizi yolluyoruz."
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenerbahçe taraftarlarının Saracoğlu önündeki şampiyonluk sevinci Canlı yayında

ÖNCEKİ HABER

TGS\'den 1 Mayıs kutlaması

SONRAKİ HABER

Hikaye anlatıcılarıyla komşunun sokakları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa