27 Nisan 2014 19:13

TÜSİAD başkanının işçileri sendikalı oldu

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın Sütaş fabrikalarında çalışan işçiler, Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlendi. Hükümete anayasa ve yasalara saygı duyma çağrısı yapan Yılmaz’ın örgütlenmeye tepkisi merak ediliyor.

TÜSİAD başkanının işçileri sendikalı oldu
Paylaş

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın Sütaş fabrikalarında çalışan işçiler, Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlendi. Hükümete anayasa ve yasalara saygı duyma çağrısı yapan Yılmaz’ın örgütlenmeye tepkisi merak ediliyor.

Tekgıda-İş Sendikası, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’a ait süt ve süt ürünleri sektörünün öncü şirketlerinden Sütaş’ın Aksaray ve Karacabey’deki fabrikalarında çalışan işçileri örgütleyerek, yetki aşamasına geldiğini açıkladı.

Tekgıda-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, 10 yıla yakın süredir devam eden örgütlenme çalışmaları sonucu yasal çoğunluğun sağlandığını bildirdi. Hükümete anayasa ve yasalara uyma çağrısı yaptığı için vatana ihanet etmekle suçlanan Yılmaz’ın anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olan işçilerine göstereceği tepki kamuoyunda merakla bekleniyor.
Tekgıda-İş Sendikası, performans bahanesiyle işten çıkartmalar yaşanan şirketin Aksaray’da bulunan fabrikası önünde bugün basın açıklaması yapacağını bildirdi.
Sendika, işçilerin sendikalı olma çabalarına karşı zaman zaman karşılaşılan işten çıkartma gibi baskı ve caydırıcı yöntemlere rağmen işçilerin anayasal tercihlerini Tekgıda-İş’ten yana kullandıkları kaydetti.

Sendika, üyeliklerde noter onayının kalkmasının, e-devlet sistemi üzerinden sendika üyeliklerinin yolunun açılmasının Sütaş örgütlenmesinde önemli mesafeler alınmasını sağladığını da vurguladı.

SENDİKAYA KARŞI CUMHURİYET ALTINI

Tekgıda-İş’ten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yılbaşından bu yana sendikalaşma sürecini başlatan Sütaş Aksaray ve Karacabey fabrikası çalışanı işçiler, Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlenerek işletme barajı olan toplam çalışanların yüzde 40’ının üzerine çıkarak yoğun bir örgütlenme gerçekleştirdi. Sütaş işvereninin zaman, zaman sendikalaşmaya karşı sürdürdüğü işten atmalar, baskı ve sindirme politikaları, hatta sendikalaşmayı kırmak için tarihinde ilk kez ‘Cumhuriyet Altını’ dağıtması da sendikal örgütlenmeyi durduramadı.”
Sendikanın açıklamasında, sektörünün en büyük şirketi olduğu belirtilen Sütaş’ın hem ulusal, hem de uluslararası camiada saygın bir kuruluş olarak anılmak için çalışanlarının anayasa ve yasalardan doğan hak ve hukukuna saygı duyacağına inanıldığı kaydedildi.

‘YÖRSAN TEKRARLANMASIN’

Sendika, patronun örgütlenmeyi kırmak için işten çıkartma ve mobbing taktiklerine başvurması halinde ise geçmişte Yörsan’da olduğu gibi sert tepki gösterecekleri uyarısında bulundu.
Yaklaşık 2500 çalışanı bulunan Sütaş’ın Aksaray ve Bursa Karacabey’de iki üretim tesisi bulunuyor. Tekgıda-İş Sendikası’nın yıllardır sürdürdüğü örgütlenmesinin tamamlanmasıyla birlikte, Sütaş da sektörün diğer önde gelen şirketleri olan Pınar Süt, Sek Süt, Danone ve Ülker gibi sendikalı şirketler arasına katılması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Yaşam savunucularından termik santral eylemi

SONRAKİ HABER

İstismarı önlemek mümkün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...