27 Nisan 2014 16:54

Mısır’daki idamlar protesto edildi

Mısır da 529 kişinin idam edilmek istenmesi Erzurum’da yaklaşık bin kişinin katılımıyla protesto edildi.

Mısır’daki idamlar protesto edildi
Paylaş

Mısır da 529 kişinin idam edilmek istenmesi Erzurum’da yaklaşık bin kişinin katılımıyla protesto edildi.

Erzurum Rabia Platformu tarafından organize edilen kefenli yürüyüşe İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkan Vekili Gülden Sönmez, Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir, İhvan-ı Müslüman Türkiye temsilcisi Ahmet Yusuf, üniversite öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Merkez Yakutiye ilçesine bağlı Aziziye Parkı ve Narmanlı Camii önünden başlayan yürüyüş Yakutiye Kent Meydanında sona erdi. Burada bir açıklama yapan İHH Başkan Vekili Gülden Sönmez, idamların engellenmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek "Pazartesi günü Minya Mahkemesinde idam kararı verilen 529 kişinin temyiz duruşması var. Hepimiz hep birlikte onların yanında olduğumuzu ve onların idam edilmesine müsaade etmeyeceğimize Mısır'da darbe rejimine müsaade etmeyeceğimizi haykırıyoruz” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, dünyayı idamlara sessiz kalmakla suçlayarak "Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Hadi gösterin kendinizi. Mısır'da, Suriye'de ve dünyanın başka bir çok yerinde inanan kardeşlerimize yapılan zulme karşı çıkın nerede o insan hakları dernekleri nerede o batıdaki sivil toplum örgütleri" şeklinde konuştu (Erzurum/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Milyonlarca öğrenciye 2 gün tatil

SONRAKİ HABER

3 ayda 276 işçi önlenebilir iş kazalarında yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...