27 Nisan 2014 16:04

Avcılar’da 1 Mayıs kutlaması ve Taksim'e çağrı

İstanbul Avcılar’da Eğitim Sen’in çağrısıyla bir araya gelen siyasi parti ve kurumlar erken 1 Mayıs kutlaması yaptı ve emekçileri 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırdı.

Avcılar’da 1 Mayıs kutlaması ve Taksim\'e çağrı
Paylaş

İstanbul Avcılar’da Eğitim Sen’in çağrısıyla bir araya gelen siyasi parti ve kurumlar erken 1 Mayıs kutlaması yaptı ve emekçileri 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırdı.

SYKP, SDP, EMEP, Halkevleri ve Avcılar Gezi Parkı Dayanışması’nın da destek verdiği kutlama için Marmara Caddesi’nde bir araya gelen onlarca kişi, Avcılar Belediye Meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Meydanda açıklama yapan Eğitim Sen 7 No’lu Şube Sekreteri Özlem Tolu, Haziran’dan beri sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, okullarda, yoksul mahallelerde talepleri için sokaklarda olduklarını dile getirdi.

Birlik, mücadele ve dayanışma gününün arifesinde ne istediklerini bildiklerini ve bu isteklerinin hayal olmadığının farkına vararak mücadeleye devam ettiklerini söyleyen Tolu, grev, örgütlenme, siyaset yapma haklarının yok sayılmasını, mezarda emekliliği ve emeklilikte açlık sınırında yaşamayı, iş kazaları altında iş cinayetlerine kurban olmayı, 10 bin asgari ücreti bir ayakkabı kutusuna sığdıranlar tarafından daha fazla aşağılanmak istemediklerini belirtti. Tolu, sömürüsüz, savaşsız, barış içinde bir Türkiye için, faşizme, gericiliğe, emperyalizme karşı birlikte mücadeleyi büyütmek için İstanbul’da Taksim’de Türkiye'nin her yerinde 1 Mayıs alanlarında olacaklarını söyledi.

Açıklamanın ardından Avcılar Gezi Dayanışması "Neden 1 Mayıs’ta olmalıyız" başlıklı forum gerçekleştirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetlerine karşı vicdan nöbette

SONRAKİ HABER

Sendikalar ilk kez Çorlu’da 1 Mayıs kutlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...