27 Nisan 2014 14:29

‘Bir film alt tarafı bir filmdir’

Ankaralı seyircilerle bir araya gelen “İtirazım var”’ın yönetmeni Onur Ünlü, filmle ilgili soruları yanıtladı. Yaş sınırıyla ilgili tartışmalara “sınır eksi 20 olsun. Neden doğmamış insanlar izleyemiyor?” şeklinde esprili bir dille yanıt veren Ünlü, filmden çıkarılan anlamlara ve politik tartışmalara ilişkin de “Bir film alt tarafı filmdir” dedi.

‘Bir film alt tarafı bir filmdir’
Paylaş

Ankaralı seyircilerle bir araya gelen “İtirazım var”’ın yönetmeni Onur Ünlü, filmle ilgili soruları yanıtladı. Yaş sınırıyla ilgili tartışmalara “sınır eksi 20 olsun. Neden doğmamış insanlar izleyemiyor?​” şeklinde esprili bir dille yanıt veren Ünlü, filmden çıkarılan anlamlara ve politik tartışmalara ilişkin de “Bir film alt tarafı filmdir” dedi.

Onur Ünlü’nün yönetmenliğini yaptığı “İtirazım var ” filminin Ankara Galası dün akşam yapıldı. Film gösteriminin ardından filmin yönetmen ve yapımcısı Onur Ünlü, oyuncu Hazal Kaya ve Serkan Keskin Ankara seyircisiyle bir araya geldi.

‘YAŞ SINIRI EKSİ 20 OLSUN’

Filme önce 18, gelen tepkiler ve tartışmalar sonrasında ise 15 yaş sınırı getirilmesi sorusunu yanıtlayan Ünlü, “Niye olduğunu biliyoruz ancak ortada makul bir açıklama yok. Bundan daha sert filmler de yaptım ve yapabilirim. Biz çok ahlaklı, çok şahane insanlarız demiyoruz. Böyle bir iddiamız yok. Biz daha ’pis’ filmler de yapabiliriz. Yaptığımızda da bunu biliriz. Ama bu filmin niye böyle olduğunu anlayamadık. Şimdi 15 yaş sınırı geldi. Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler. Üzerimizde bir baskı hissetmiyoruz. Biz bu işin peşlini bırakmayacağız. Hatta eksi -20’ye varana kadar düşürmek lazım. Daha doğmamış insanlar niye izlemiyor?​” şeklinde konuştu.

Rüşvetle ilgili sahnelerin çekimi esnasında tapelerin ortaya çıktığını belirten Ünlü, o sırada sette olduklarını söyledi. Ancak yanlış anlamaları kaygı edip “bu sahneleri çıkartalım” demediklerini dile getiren Ünlü, bunun otosansür olacağını ifade etti. “Bu film alt tarafı bir film ve bir film alt tarafı bir filmdir” diyen Ünlü, politik bir film yaptıklarını ve bunun çok da güzel olduğunu ifade etti. Ünlü, bunu sürdürerek politik bir sinema çıkarmaya çalışmayacağını dile getirdi.

BU DEDEKTİF ADALETE GÜVENMİYOR

Ünlü’ye sorulan sorulardan biri de dedektifin adaleti yerine getirmesiyle ilgiliydi. Dedektif karakterlerinin birçoğunun aynı olduğunu söyleyen Ünü, her dedektifin mutlaka bir sporla ilgili geçmişi olduğunu ifade etti. Bu karakterlerin enstrüman çalmak gibi yan özelliklerinin de olduğunu dile getiren Ünlü, “Biz de bu nedenle böyle özelikler koyduk Her dedektifin travmalı bir geçmişi olur” dedi. Ancak dedektiflerin asıl görevlerinin adaleti sağlamak değil, suçluyu adalete teslim etmek olduğunu belirten Ünlü, “Ancak her dedektif adalete güvenmez ve bu noktada adaleti kendi eliyle sağlar. Biz de öyle yaptık” diye konuştu.

Filmin kurgusuna ilişkin de konuşan Ünlü, müziğin arkadan sürekli çalışarak filme bir katkısının olmasını istediğini söyledi. Gevende grubu üyelerinin de bu talebi çok iyi karşıladıklarını ifade eden Ünlü, “İtirazım var”ın ikinci bir filmle devam etmesini istediklerini de açıkladı. Ünlü, bu ikinci filmde Selman Bulut’un aşık olmasını istediğini ifade etti.  
Başrol oyuncusu Serkan Keskin ise “Bu bir imamın hayatı değil, Ben böyle bir sorumluluk hissetmedim. O, bir şeylere karşı savaştı, bir şeyleri çözdü. Söylediklerine inanan bir karakterdi. Ben bu karakteri imam olarak değil, insan olarak ele aldım” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gemi faciası Başbakan\'ı istifa ettirdi

SONRAKİ HABER

Türkiye’de Afro Türk Olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...