27 Nisan 2014 06:00

Gebze’de 1 Mayıs kürsüsü işçilerin olacak

Gebze’de sendikalar konfederasyonlarının aldığı kararlara uyarak ayrı illerde yapılacak kutlamalara giderken Gebzeli emekçiler, 1 Mayıs’ı Gebze’de kutlama çalışmalarını sürdürüyor. İşçi Sınıfının Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü için iki ayrı merkezde stant açan EMEP, ÖDP ve UİD-DER üyeleri Gebzeli işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ı Gebze’de birlikte kutlamaya davet etti.

Gebze’de 1 Mayıs kürsüsü işçilerin olacak
Paylaş

Gebze’de sendikalar konfederasyonlarının aldığı kararlara uyarak ayrı illerde yapılacak kutlamalara giderken Gebzeli emekçiler, 1 Mayıs’ı Gebze’de kutlama çalışmalarını sürdürüyor. İşçi Sınıfının Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü için iki ayrı merkezde stant açan  EMEP, ÖDP ve UİD-DER üyeleri Gebzeli işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ı Gebze’de birlikte kutlamaya davet etti.

Eski Çarşı Tarihi Çeşme ve 1 Mayıs günü toplanma yeri olan Cuma Pazarı Trafo Meydanı önünde açılan stantlarda hazırlanan ortak bildiriler dağıtıldı.
UİD-DER Temsilcisi Selcan Binnetoğlu emek kenti olan Gebze’de 1 Mayıs’ın kutlanmasının önemli olduğunu belirterek “Burada ortak bir stant açtık. Amacımız 1 Mayıs’ı adına yakışır bir şekilde alan tartışmaları içerisine hapsolmadan işçiler neredeyse işçi havzalarının olduğu her yerde kutlamaktır” dedi.

SINIFIN TALEPLERİ ÖNE ÇIKACAK

Seçimlerden hemen sonra bir basın toplantısı ile Gebze’deki sendikalara, kitle örgütlerine, siyasi partilere 1 Mayıs’ı mahallelerden, sanayi alanlarından başlayıp alanlara taşıyarak Gebze’de kutlama çağrısı yaptıklarını dile getiren Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik “Ancak bu çağrımıza sendikalardan olumlu bir yanıt gelmedi. Sendikalar her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ın içini boşaltmak adına alan tartışmaları içerisine girdiler” dedi.  Atik “İşçi duraklarında, mahallelerde çağrılarak yaparak 1 Mayıs’ın en kitlesel coşkulu bir şekilde kutlanması için çaba harcıyoruz. Gebze’de sınıfın taleplerini öne çıkaran ve işçilere kürsüyü kullanma imkanı veren bir 1 Mayıs olması için bir araya geldik” dedi.

GEBZE’DE KUTLAMAK ÖNEMLİ

Gebze’nin  yoğun göçle birlikte 81 ili içinde barındırdığını ve bu göçle beraber kurulan çok sayıda fabrikaya rağmen işsizliğin de yoğun olan bir kent olduğuna dikkat çeken  ÖDP Gebze İlçe Yöneticisi Yavuz Sever, 1 Mayıs’ın Gebze’de kutlanmasının önemli olduğunu anlattı. Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamanın önemini asla pas geçmediklerini belirten Sever “Ama emekçilerin yoğun olarak yaşadığı bir kentte yaşadığımız için buranın dinamiklerini de harekete geçirmeliyiz” diye konuştu. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakanla görüştü 1 Mayıs bölündü

SONRAKİ HABER

Çiğli\'de 1 Mayıs çalışmaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa