26 Nisan 2014 19:03

Hasta mahpuslar ATK kararlarına rağmen cezaevinde!

Hasta Tutsaklara Özgürlük İnisiyatifi bileşenleri her hafta Cumartesi günü yaptığı oturma eyleminde bu kez Salih Tuğrul ve Ramazan Özalp adlı mahpusları hatırlattı, "ölüm eşiğindeler. Adım atılsın" dediler.

Hasta mahpuslar ATK kararlarına rağmen cezaevinde!
Paylaş

Hasta Tutsaklara Özgürlük İnisiyatifi bileşenleri her hafta Cumartesi günü yaptığı oturma eyleminde bu kez Salih Tuğrul ve Ramazan Özalp adlı mahpusları hatırlattı, "ölüm eşiğindeler.  Adım atılsın" dediler.

Eylemde Diyarbakırlı 71 yaşındaki 6 çocuk annesi Makbule Özbek de hatırlatılarak, "hem çözüm ve barış süreci diyeceksiniz hem de barış mücadelesi veren yaşlı ve hasta bir kadını tutuklayacaksınız. Bunun adı olsa olsa siyasi ranttan başka bir şey değildir" denildi.

Kızılay Güvenpark'ta bir araya gelen vatandaşlar, "hasta tutsaklara özgürlük" yazılı pankart açtı. Hasta mahpusların fotoğraflarının taşındığı eylemde, "hasta tutsaklara serbest bırakılsın" sloganları atıldı. Burada açıklamayı TUHAD-FED adına Emel Sayın yaptı.

CEZAEVİNDE KALAMAZ RAPORU VAR

Sayın, "yüzlerce hasta tutsaktan birkaçı olan Ramazan Özalp ve Salih Tuğrul ölümün eşiğinde. Özalp ve Tuğrul gibi birçok tutsak, tedavileri önündeki  engeller nedeniyle gün be gün ölüme giderken, sorumlular sessizliğini ve ilgisini koruyor. Ve bu konudaki ısrarlarını da sürdürüyor. Sayın, Antep H Tipi Kapalı Cezaevinde yatan Özalp'in 3 kez ameliyat olduğunu ve Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) "cezaevinde kalamaz" raporu vermesine rağmen savcılığın olumsuz yönde verdiği karar nedeniyle tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

İHTİYAÇLARINI BİLE KARŞILAYAMAYAN HASTAYA: TOPLUM İÇİN TEHLİKE...

Tuğrul'un ise 58 yaşında olduğunu, rahatsızlığı nedeniyle ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığını anlatan Sayın Tuğrul için de, "Adli Tıp’ın ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacağından cezasının ertelenmesi'  şeklinde bir karar verdiğini ancak Bakırköy Savcılığı ile Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin 'toplum güvenliği için tehlikeli' denilerek ölüme mahkum edildiğini söyledi.  

BARIŞ MÜCADELESİ VERENİ CEZAEVİNE Mİ ATACAKSINIZ?

1998 yılının Eylül ayında uzanıyor. Dağa çıkan oğlu Nihat ile kızı Nilüfer’in peşine düşen Makbule Özbek'i hatırlatan Sayın, Özbek'in, çocuklarının akıbetini öğrenmek onlarla konuşmak için ve barış mücadelesi verdiğini söyledi. Sayın, "hem çözüm ve barış süreci diyeceksiniz hem de barış mücadelesi veren yaşlı ve hasta bir kadını tutuklayacaksınız. Bunun adı olsa olsa siyasi ranttan başka bir şey değildir" diye konuştu. Sayın, hasta mahpuslar için en kısa zamanda adım atılması gerektiğinin altını çizdi. Açıklamanın ardından oturma eylemi bir süre daha devam etti. İnisiyatif her hafta Cumartesi eylemlerinin devam edeceğini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)



 

ÖNCEKİ HABER

‘Toz Bezi’ destek bekliyor

SONRAKİ HABER

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa