26 Nisan 2014 13:34

Ücretleri ödenmeyen tekstil işçileri iş bıraktı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Bajer Tekstil'de çalışan 20'ye yakın işçi, iş bıraktı. İş bırakan işçiler, ücretlerini alamadıkları takdirde açlık grevi eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Ücretleri ödenmeyen tekstil işçileri iş bıraktı
Paylaş

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Bajer Tekstil'de çalışan 20'ye yakın işçi, iş bıraktı. İş bırakan işçiler, ücretlerini alamadıkları takdirde açlık grevi eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Diyarbakır ve çevre ilçelerden gelen işçiler, sözleşme imzalamalarına rağmen aylardır maaş alamadıklarını belirterek, bu sebeple iş bıraktıklarını aktardı. Tekstil firması yetkilileriyle görüşmelerine rağmen sürekli oyalandıklarını ve 8 ay boyunca maaş alamayan işçilerin olduğunu söyleyen Medine Can isimli işçi, yaşadıkları sorunları şu sözlerle anlattı: "Üç aydır Bajer Tekstil'de çalışıyorum ancak maaş alamıyorum. Bize sigorta sözü vermelerine rağmen sigortalarımız yatırılmadı. Hep mağdur edildik. Hep bugün yarın diyerek verilmedi. Orada 85- 90 arkadaş çalışıyorduk. 8-9 ay ücretini alamayanlar oldu. Yasak olmasına rağmen 12-13 yaşlarındaki çocuklar da çalıştırıldı. Bu olay yüzünden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani Belediyesi, kaymakamlık ve valiliğe kadar gittik ancak kimse sesimizi duymadı. Belki bizi anlayanlar olur diye. Bunu sadece Ergani için demiyorum, Diyarbakır ve çevre ilçeler, özellikle köydeki arkadaşlarımız, onları çok mağdur ediyorlar. Çoğunun okuma yazması yok. Kendilerini savunamıyorlar. Biz az çok kendimizi ifade ediyoruz ama onlar ifade edemedikleri için 7-8 aydır ücret alamadılar."

Ekmek parası için çalıştıklarını kaydeden Can, köle ya da dilenci olmadıklarını ifade etti.  Can, seslerinin duyulmasını istedi.

Annesi ve 3 yetim yeğenine bakmak zorunda olduğu için çalıştığını söyleyen Fatma Bakır,  "Biz 85 kişi çalışıyorduk. Bize çalıştığımız süre boyunca, yemek ve servis ücreti dışında hiçbir şekilde ödeme yapılmadı. Bu yüzden işi bıraktık. Arkadaşlarımız tehdit edildi. 'Erkekseniz gelin paranızı alın' dediler. 2 aydır çalışıyorum paramı alamadım. Yeğenlerim 3 aydır çalışıyor, paralarını alamadı" dedi.

BDP Diyarbakır İl Örgütü ile görüştüklerini onların da yetkililerle görüştüğünü aktaran Bakır, görüştükleri yetkililerin telefonda 'biz kimsenin hakkını yemiyoruz. Paranızı vereceğiz' dediklerini kaydetti. Bakır, emeklerinden asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti

İşçiler, seslerinin duyulmaması durumunda, 30 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında açlık grevi eylemi gerçekleştireceklerini ifade etti. (Diyarbakır/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Sinop, \'Nükleere hayır\' diyor

SONRAKİ HABER

13 yılda 1.7 milyon çiftçi tarımdan koptu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...