26 Nisan 2014 13:01

Adıyaman’dan Yatağan işçilerine destek

Adıyaman'da İşçi Birliğinin çağrısıyla bir araya gelen farklı iş kollarında örgütlü işçiler yaptıkları eylemle özelleştirmeye karşı direnen Yatağan işçilerinin mücadelesini desteklerini belirterek Yatağan işçilerine yönelik polis saldırısını kınadı.

Adıyaman’dan Yatağan işçilerine destek
Paylaş

Adıyaman'da İşçi Birliğinin çağrısıyla bir araya gelen farklı iş kollarında örgütlü işçiler yaptıkları eylemle özelleştirmeye karşı direnen Yatağan işçilerinin mücadelesini desteklerini belirterek Yatağan işçilerine yönelik polis saldırısını kınadı.

Demokrasi Parkı’nda yapılan eylemde “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” “Yatağan işçisi yalnız değildir” “Yaşasın İşçilerin Birliği” sloganları atıldı. Eylemde Adıyaman İşçi Birliği adına yapılan açıklamada konuşan Yol-İş Sendikası Üyesi Ramazan Güneş, Adıyaman’ın da özelleştirme mağduru olduğunu belirterek “İlimiz önceleri bir işçi kenti iken, ilimizde kurulu olan ve binlerce işçiyi istihdam eden kamu işletmelerinin bir bir özelleştirilmesi sonucunda, ilimiz işsizler ve ırgatlar kenti haline dönüştürüldü” dedi.

SESSİZ KALDIK CAN DAMARLARIMIZ SATILDI

"Adıyaman’ın can damarı olan tütün yasaklandı sesimizi çıkarmadık, Sümerbank özelleştirildi, TEKEL satıldı sesimizi çıkarmadık" diyen Güneş “Bugün ilimizde bir tek kamu kuruluşu TPAO kaldı o da özelleştirilmeye çalışılıyor. Ve buraların gerçek sahipleri olan bizler yine sessizce yaşananları izlemeye devam ediyoruz. Ancak bugün bizlerin sahip çıkmayıp birilerine peşkeş çekilmesine sessiz kaldığımız kamu kuruluşlarına yiğit Yatağan işçileri sessiz kalmıyor, direniyor, sahip çıkmaya çalışıyor” diye konuştu.

ÖZELLEŞTİRME: TALAN VE SÖMÜRÜDÜR

Halkın birikimlerinin, kaynaklarının ve stratejik öneme sahip sanayi tesislerinin özelleştirme adı altında gasbedilmeye çalışıldığına dikkat çeken Güneş “Madenlerin, istihdam sağlayan tüm işletmelerin ve tesislerin esas sahipleri başta oralarda yaşayanlar, sonrasında da üretim süreçlerinde alın teri ve özveriyle çalışan işçilerdir. Özelleştirme, geleceksizleştirme, taşeronlaştırma, güvencesizleştirme ve sermayenin halkın öz kaynaklarını talan politikalarına karşı kararlılıkla mücadele eden Yatağan işçilerinin mücadelesi hepimize örnek olmalı, yol göstermelidir. Yeter artık! Bu sömürü ve yağma düzeni son bulsun, çürümüş, kokuşmuş sistemin bize acı çektirmesinden usandık” dedi.

YATAĞAN İŞÇİSİNİN TALEPLERİ KABUL EDİLMELİ

Onuruyla gece gündüz çalışarak evlerine bir parça ekmek götürmek isteyen işçilerin sırtından servetlerine servet katanların; paraları ayakkabı kutularında, evlerinde sakladıklarına vurgu yapan Güneş “Hükümete sesleniyoruz. Özelleştirme uygulamalarına bir an önce son verilmeli, özelleştirilen kamu işletmeleri tekrar kamulaştırılmalı ve halkın hizmetine sunulmalıdır. Yatağan işçilerinin tüm talepleri kabul edilmeli ve mağduriyetleri karşılanmalıdır. Direniş boyunca işçilerin haklı ve demokratik tepkilerine karşı orantısız şiddet uygulayanlar ve emir verenler yargı önüne çıkarılmalı, cezalandırılmalıdır. Tüm Adıyamanlıları Yatağan işçilerinin özelleştirmeye karşı verdikleri mücadele ile dayanışmaya, destek olmaya davet ediyoruz.”

Adıyaman İşçi Birliği, Adıyaman'da işçi kurultaylarının kararıyla çeşitli iş kollarında çalışan işçiler tarafından oluşturulmuştu. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gezi eylemine saldırıda yaralandı, ölümle pençeleşiyor

SONRAKİ HABER

Sinop, \'Nükleere hayır\' diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...