25 Nisan 2014 18:21

Loğoğlu: Filistin'de uzlaşı umut vericidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Filistin halkının bütünleşerek 7 yıldır sürmekte olan bölünmüşlüğü sona erdirmesi Ortadoğu Barış Süreci'nin ilerlemesi ve başarıya ulaşması bakımından önemli, olumlu ve umut verici bir gelişmedir" dedi.

Loğoğlu: Filistin\'de uzlaşı umut vericidir
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Filistin halkının bütünleşerek 7 yıldır sürmekte olan bölünmüşlüğü sona erdirmesi Ortadoğu Barış Süreci'nin ilerlemesi ve başarıya ulaşması bakımından önemli, olumlu ve umut verici bir gelişmedir" dedi.

Loğoğlu yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "CHP, Filistin halkıyla dayanışmasını sürdürecek ve Ortadoğu Barış Süreci'nin başarısına yönelik umutlarını canlı tutmaya devam edecektir. Filistin'in iki ana siyasi aktörü El Fetih ve Hamas arasında ulusal birlik hükümeti kurulması yönünde varılan mutabakatı Filistin halkının ve bölgenin geleceği ve kesintilerle de olsa yürüyen Filistin-İsrail barış görüşmelerinin başarısı bakımından önemli, olumlu ve umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyor, memnuniyetle karşılıyoruz. Bu gelişmenin kalıcı olmasını diliyoruz. Filistin halkının bütünleşmesini barış görüşmelerini durdurarak ve ekonomik ambargo uygulayarak cezalandırmaya kalkışmak bölgenin huzur ve güvenliğine hizmet etmeyecektir. Böyle bir yaklaşım, şimdiye kadar bölgeyi istikrarsızlaştıran umutsuzluk ve şiddet sarmalını besleyecektir. Bir ulusal birlik hükümeti oluşturularak seçimlere gidilmesi kararı Filistin'i içerde ve dışarıda güçlendirecek, Filistin Devleti'ni İsrail'le yapılacak müzakerelerde ve uluslararası platformlarda daha etkin konuma getirecektir. Zira İsrail'in karşısındaki muhatabın bütün Filistin halkını temsil edecek olması barış sürecinin gerçekçi bir zeminde ve sonuca dönük olarak yürütülmesine somut katkı sağlayacaktır. El Fetih-Hamas mutabakatının hayata geçirilmesiyle yeni kurulacak ulusal birlik hükümetinin Filistin halkının huzur ve refahı ile bölge barış ve istikrarı için çalışması, Filistin halkının umutlarını karşılaması Filistin Devleti'nin uluslararası toplumda hak ettiği yeri tam olarak almasını hızlandıracaktır. CHP, Filistin halkıyla dayanışmasını sürdürecek ve Ortadoğu Barış Süreci'nin başarısına yönelik umutlarını canlı tutmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir tacizci elini kolunu sallayarak geziyor

SONRAKİ HABER

\'Pınar Selek hukuki tacizle karşı karşıyadır\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...