26 Nisan 2014 06:09

Bir tacizci elini kolunu sallayarak geziyor

Merhaba;Sizlerle çok yakın bir kadın arkadaşımın yaşadığı olayı paylaşmak istiyorum. Çünkü bu olay ve olaylar ülkemizde her gün kadın tacizlerinin, kadın cinayetlerinin ve tecavüzlerin artık arttığı, hayatımızda şaşırmadığımız olaylara dönüştü. Devlet kadınları korumak yerine tecavüzcüleri, katilleri, tacizcileri korumaya devam ediyor. Devlet, mağdur olan kadınları korumamakla birlikte kadınların bu toplumda yeri olmadığını, susması gerektiğini, ataerkil siyaseti ve ataerkil adaletiyle kadınların hayatlarına zorunlu yön veriyor.

Bir tacizci elini kolunu sallayarak geziyor
Paylaş

Gonca GÜNDOĞDU*

Merhaba;
Sizlerle çok yakın bir kadın arkadaşımın yaşadığı olayı paylaşmak istiyorum. Çünkü bu olay ve olaylar ülkemizde her gün kadın tacizlerinin, kadın cinayetlerinin ve tecavüzlerin artık arttığı, hayatımızda şaşırmadığımız olaylara dönüştü. Devlet kadınları korumak yerine tecavüzcüleri, katilleri, tacizcileri korumaya devam ediyor. Devlet, mağdur olan kadınları korumamakla birlikte kadınların bu toplumda yeri olmadığını, susması gerektiğini, ataerkil siyaseti ve ataerkil adaletiyle kadınların hayatlarına zorunlu yön veriyor.
19 yıldır Acıbadem’de yaşıyorum. İstediğim saatte sokağa çıkabildiğim, istediğim kıyafetleri giyebildiğim bir yerde yaşadım ve yaşadığımı düşünmekteydim. Ta ki dün akşama kadar... Arkadaşım akşam saatlerinde iş servisinden inip evine doğru giderken bir kadının ara sokaktan caddeye doğru panik halde koştuğunu görüp, yardımcı olmak isterken karşısında daha önce de kendisini takip eden şahsı gördüğünü söyledi. Bu şahıs yine bakışları ve mimikleriyle arkadaşımı taciz ediyor. Bunun üzerine ilk önce polisi arayan arkadaşım, polise durumu ve şahsın eşkalini anlatıyor. Daha sonra da babasını arayıp durumu anlatıp, babasını çağırıyor. Babası ile alternatif yolu kullanarak eve giderken taciz eden şahıs yeniden birden bire karşılarına çıkıyor. Bu kişi arkadaşımı yine babasının yanında aynı şekilde taciz ediyor. Arkadaşımın babasının tacizciye bağırıp üzerine yürümesi nedeniyle tacizci anlaşılmayan sesler çıkarıp, kaçarak ortadan kayboluyor. Arkadaşım eve vardığında polisler arkadaşımı arayıp, şahsı bulduklarını söyleyerek arkadaşımı da karakola çağırıyorlar. Arkadaşım da karakola geleceğini ama tacizciye görünmek istemediğini, başına daha büyük olaylar açılmasından korktuğunu söylüyor. Arkadaşım karakola adımını atar atmaz tacizcinin baş köşede oturduğunu görüyor. Polislere bu şahıstan şikayetçi olduğunu söylüyor. Ama polisler şikayetçi olsa da bir işlem yapamayacaklarını söylüyorlar. Bu olaydan 3 ay önce akşam saatlerinde köpeğini gezdirmeye çıkan bir kadına arkasından bıçakla taciz olayı yaşanmıştı. Tacize uğrayan bu kadın da karakola çağrılıyor ve geldiğinde kendisini taciz eden şahsın karakolda oturan kişi olduğunu teşhis ediyor. Yaşadıklarından dolayı tacizciyi gördüğünde kadın sinir krizleri geçiriyor. Tacize uğrayan kadının şikayeti üzerine polisler tacizcinin 6 aya yakın ceza alacağını ifade ediyor.
Daha sonra tacizcinin şizofren olduğunu söyleyen polisler  tacizciye “Yasalar zayıf olduğundan dolayı bir şey yapamıyoruz” demişler. Bu olaylar iki hafta önce yaşandı. Tacizci kişi cezaevinde olması gerekirken önceki gün öğlen saatlerinde Acıbadem Caddesi’nde kız kardeşim tarafından görüldü. Kız kardeşim arkadaşımın facebook hesabından yazdığı eşkale uygun olduğundan tacizciyi tanıyor. Tacizci kardeşimi de uzaktan taciz ve rahatsız etmiştir.
İki kadının şikayetleri dışında da karakola aynı şekilde başka kadınlardan da taciz şikayetleri gelmiş ama ‘yasalar zayıf olduğundan’ bir şey yapılmamıştır.
Tacizci genellikle kadınların arkalarından sessizce yürüyüp, fark edildiğini anladığı anda birden bire ortadan kayboluyor. Daha sonra ise duvar köşelerinden tekrar kadınların karşısına çıkıp tuhaf tuhaf gülerek, bakışlarıyla kadınları taciz edip korkutuyor.
Acil bir şekilde kamuoyu oluşturulup bu konu üzerine gidilmesi gerekiyor. Yoksa bir kadın daha ya öldürülecek ya da tecavüze uğrayıp hayatı boyunca bu travma ile yaşamaya çalışacaktır. Devlet, yasaları ve siyasetiyle  kadın katillerini, tecavüzcülerini ve tacizcilerini adeta tebrik etmekte ve onları korumaktadır.

*İstanbul

ÖNCEKİ HABER

Brisa’nın taşeron işçileri örgütleniyor

SONRAKİ HABER

Loğoğlu: Filistin\'de uzlaşı umut vericidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...