25 Nisan 2014 16:10

Çocuk ve Mimarlık Resim Yarışması'nda 'Gezi' esintileri

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde, sekizinci Şener Özler Çocuk ve Mimarlık Resim Yarışması düzenlendi.

Çocuk ve Mimarlık Resim Yarışması\'nda \'Gezi\' esintileri
Paylaş

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde, sekizinci Şener Özler Çocuk ve Mimarlık Resim Yarışması düzenlendi.

TMMOB Çocuk ve Mimarlık Atölyesi tarafından gerçekleştiren serginin konusu “Kentte dayanışma ve paylaşım” oldu. R

esim sergisi ve ödül törenine TMMOB İstanbul Şube Başkanı Sami Yılmaztürk ve TMMOB Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Hacıalioğlu’nun yanı sıra jüri üyeleri Aysel Durgun(Mimar), Hülya Peşken Yavuz(Mimar), Seda Bildik(Mimar), Ruhsar Kesenli(Ressam), Murat İrem(Ressam), Murat Mete Ağyar(Ressam) ve Mehmet Göktepe(Ressam) katıldı.

Türkiye çapında 22 şehirden 1369 eserin katıldığı yarışmada ödül alan 115 resimle beraber toplan 196 resim sergilendi. Bu yıl ilk defa ana okullarındaki öğrenciler de resimleriyle yarışmaya dahil oldu.

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN ‘DAYANIŞMA VE PAYLAŞIM’


Ödül töreninde konuşan TMMOB İstanbul Şube Başkanı Sami Yılmaztürk, “Çocuklara yeterince değer verilmediğini görüyoruz. Bu koşullarda kente, sokağa, insanı insan yapan tüm değerlerle çocuklarımızı buluşturmak ve çocukların gözüyle kentlere yeniden bakmak amacıyla bu yarışmayı düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Yarışma konusunun ‘dayanışma ve paylaşım’ olarak belirlenmesinde özellikle geçtiğimiz yıl Haziran ayında Gezi Direnişi’nde ortaya çıkan ve dayanışmanın en üst düzeye ulaşmasının olduğunu ifade eden Yılmaztürk, “Ülkemizde son yıllarda dayanışma ve paylaşımın toplumsal olarak azaldığı bir ortamda, çocuklarımızın bilincine bu kavramları öğretmek bizim için önemli” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resim yarışmamızın okullarda yaygınlaşması konusunda herhangi bir yardımı bulunmuyor diyen Yılmaztürk, “Kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu yarışmada kentin gündemini ve çocukların kendi yaşamları ile çevrelerine ilişkin çok değerli resimleri görüyoruz. Bu bizim için gurur verici” açıklamasında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bekir Bozdağ\'dan Haşim Kılıç\'a: \'Türkiye\'nin yeni muhalefeti\'

SONRAKİ HABER

Dersimli liseliler: Sınavsız, bilimsel, ana dilinde eğitim istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...