20 Haziran 2011 10:05

EBK’nin ithal satışı rekabete uygunmuş

REKABET Kurulu, Et ve Balık Kurumu (EBK) tarafından gerçekleştirilen ithal besi sığırı satışlarında ayrımcılık yapılarak rekabet kanununun ihlal edildiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verdi.Rekabet Kurulunun 16 Haziran itibariyle sonuca bağladığı kurul kararları y

EBK’nin ithal satışı rekabete uygunmuş
Paylaş

REKABET Kurulu, Et ve Balık Kurumu (EBK) tarafından gerçekleştirilen ithal besi sığırı satışlarında ayrımcılık yapılarak rekabet kanununun ihlal edildiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verdi.

Rekabet Kurulunun 16 Haziran itibariyle sonuca bağladığı kurul kararları yayımlandı. Kurula, EBK’nın rekabet kanununu ihlal ettiğine dair yapılan başvuruda Kurul, soruşturma açılmasına gerek görmedi.

Kurul bir başka kararında ise, Kırklareli İstanbul hattında faal Nilüfer Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti., Metro Turizm AŞ, Ulusoy Turizm ve Seyahat AŞ, Nikişli Turizm San. Tic. AŞ ve İstanbul Seyahat Turizm Ticaret AŞ’nin birlikte fiyat artırdıkları iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetlerin reddine karar verdi.

SPİKERLER DERNEĞİ REKABETİ KISITLAMIYOR

Spikerler Derneğinin aldığı kararlar ve Hakan Öztürk Medya Eğitim Merkezi ile yaptığı protokolün spiker-sunucu adaylarına yönelik eğitim hizmetleri pazarında rekabeti kısıtladığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verildi. Yine, RTV Film Prodüksiyon ve Pazarlama AŞ.’nin, haksız rekabet yaptığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verildi.

Kurul ayrıca, Akdeniz EDAŞ’ın bölgesinde faaliyet gösteren ELKO Elektrik Tic. San. AŞ ve OSEL Elektrik Sanayi AŞ’nin uygulamaları nedeniyle özel trafo kullanıcılarının ve elektrik taahhüt işi yapan teşebbüslerin mağdur olduğu iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

S.S. 63 Nolu Manisa Expres Seyahat Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin İzmir-Manisa hattında faaliyet gösteren tek firma olduğu ve söz konusu güzergah için 6 TL bedel talep edildiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda da soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verildi.

Kurul, İşbir Sünger Sanayi AŞ’nin, bayilerinin yeniden satış fiyat ve koşullarını belirlemek ve başka markalı yatak/uyku ürünleri satışı yapmalarını yasaklamak iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda da soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Fındık kararnamesi: Görülmedik kararname!..

SONRAKİ HABER

Aleviler 2 Temmuz’da yine Sivas’ta olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa