25 Nisan 2014 13:05

İtirazım Var artık +15

Kültür Bakanlığı’nın 18 yaş sınırına itiraz eden İtirazım Var’ın yaş sınırı +15 oldu.

İtirazım Var artık +15
Paylaş

Kültür Bakanlığı’nın 18 yaş sınırına itiraz eden İtirazım Var’ın yaş sınırı  +15 oldu.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve Kültür Bakanlığı tarafından 18 yaş altına yasaklanan İtirazım Var filminin yapımcısı U10 Film itiraz dilekçesi vermiş ve kararın değiştirilmesini istemişti. Bugün Kültür Bakanlığı’ndan yapımcı şirkete iletilen karara göre artık 15 yaş üstü seyirci filmi izleyebilecek. Sanatçılar, sinemacılar ve filmi izleyen herkes tarafından çok eleştirilen +18 kararı bir hafta gecikme ile kaldırılmış oldu.

U10 film yaptığı itirazında, filmde şiddet içeren sahnelerin son derece sınırlı olduğu, küfür ve kötü söz kullanımının çok kısıtlı olduğu, filmin hiç bir planında cinsel istismar işaret edecek bir kullanım bulunmadığı, korku öğelerinin hiç yer almadığı bütün bunlara bağlı olarak ahlaka mugayyir, dini değerleri süistimal eden ve insan onurunu rencide edecek bir unsurun olmamasına özellikle itina gösterildiği belirtilmişti.

Film bugünden itibaren 15 yas üstü seyirciye serbest.  Senaryosu ve yönetmenliği Onur Ünlü’ye ait olan  film dedektif gibi bir cinayetin izini süren imamın hikayesi

Serkan Keskin’in başrolünde olduğu İtirazım Var’ın diğer oyuncuları ise Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan, Osman Sonant, Serdar Orçin, Umut Kurt, Özgür Çevik, Sırrı Süreyya Önder, Mustafa Kırantepe, Erkan Kolçak Köstencil, Boglarka Csösz, Tansu Biçer, Turgay Erman, Ahmet Kaynak ve Güler Ökten. (KÜLTÜR SERVİSİ)




ÖNCEKİ HABER

‘Kısa Hayattır, Hayat Kısadır’

SONRAKİ HABER

35 gazeteci daha işsiz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...