25 Nisan 2014 12:31

Benzin rekor kırdı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tavan fiyatı 2 kuruş artırdı ve benzin fiyatı yeni rekor düzeye çıktı. EPDK motorin fiyatanı da 1 kuruş artırdı.

Benzin rekor kırdı
Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tavan fiyatı 2 kuruş artırdı ve benzin fiyatı yeni rekor düzeye çıktı. EPDK motorin fiyatanı da 1 kuruş artırdı.

EPDK'nın, dağıtıcı ve bayi paylarının toplamını iki ay süresince, benzinin litresinde 44 kuruştan, motorinin litresinde de 51 kuruştan 37 kuruşa indiren kararı çerçevesinde, akaryakıt ürünlerinde 25-29 Nisan tarihleri arasında uygulanacak tavan fiyatlar açıklandı.

EPDK'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamasına göre, benzinin tavan fiyatı 5.07 lira ile bugüne kadarki en yüksek düzeyine çıktı; motorinin fiyatı da 4.37 lira olarak belirlendi.
EPDK, tüm Türkiye'deki fiyatlar için baz alınan İstanbul Avrupa yakası akaryakıt tavan satış fiyatı belirliyor. Diğer illerdeki tavan fiyatlar da, merkezlerin rafinerilere uzaklığına göre, nakliye farkı eklenerek hesaplanıyor.

Buna göre tavan fiyatlar, Ankara'da benzi için 5.08 lira, motorinin için 4.38 lira, İzmir'de benzin için 5.09 lira ve motorin için 4.36 lira olarak belirlendi. Yeni listeye göre, benzinin en yüksek tavan satış fiyatı Hakkari için 5.23 lire, motorin için de 4.64 lira, benzinde en düşük tavan fiyat da, 5.06 lira ile rafineri bölgesi İzmit'te geçerli olacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Taksim\'den ümidi kesmek gelecekten ümidi kesmektir!

SONRAKİ HABER

‘Kısa Hayattır, Hayat Kısadır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...