20 Haziran 2011 10:00

‘Kürtler özgürlüğe oy verdi’

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun başarısını kutlamak ve gözaltıları kınamak için Batman, Siirt ve Bingöl’de on binlerce kişi sokaklardaydı.DTK Eş Genel Başkanı ve Blokun Mardin Milletvekili Ahmet Türk, BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Yazar Nuray Mert ile birlikte, Batman ve S

‘Kürtler özgürlüğe oy verdi’
Paylaş

DTK Eş Genel Başkanı ve Blokun Mardin Milletvekili Ahmet Türk, BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Yazar Nuray Mert ile birlikte, Batman ve Siirt’te halkla buluştu.  Blok heyeti tarafından BDP Batman il binası önünde yapılan açıklamaya Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve BDP Batman İl Eş Başkanları Saadet Becerikli ve Şehmus Aslan ile binlerce kişi katıldı. Filiz Koçali, iktidarın tüm engelleme çalışmalarına karşın Kürt halkının iradesine sahip çıktığını belirtti. Koçali, Meclise gidecek olan bağımsız milletvekillerinin halk için çalışacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı.

Ahmet Türk ise, hiçbir baskıya boyun eğmeyen, Kürt halkının seçimlerde direne direne zafer elde ettiğini söyledi. Kürt halkının oyunu “Kürt özgürlük mücadelesine” verdiğini dile getiren Türk, ayrıca “Devlet ve polis terörü”nün bu mücadeleyi sabote etmek istediğini söyledi.

Siirt’e geçen heyet yaklaşık 10 bin kişi tarafından karşılandı. BDP il binası önünde halka konuşan Filiz Koçali, seçim çalışmalarının her yerde zorlu geçtiğini belirterek, Kürt halkının iradesini ortaya koyduğunu söyledi.  Ahmet Türk ise konuşmasına, “Özgürlük yolunda mücadele veren Kürtler, bize sadece Meclise gitmeyi değil, toplumumuzun özgürleşmesinin de önünü açtı” dedi.

BİNGÖL’DE KİTLESEL KARŞILAMA

BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani, Blokun Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Van Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk’un da bulunduğu bir heyet Bingöl’ü ziyaret etti. BDP Bingöl il binası önüne gelen heyeti binlerce kişi alkış, zılgıt ve sloganlarla karşıladı. Blokun Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve Altan Tan’ın konuşmalarının ardından Aysel Tuğluk, seçim sonuçlarına dikkat çekerek, “Karşımızdaki ırkçı, ayrımcı zihniyete sahip bir partiye rağmen direnerek kazandık. Kürt halkı artık özgürlük ve direniş yürüyüşünü, Demokratik Özerklik yürüyüşünü başlatmıştır. Dağdaki kardeşlerimizin siyaset yapmaları için önlerini açacağız” dedi. Hamit Geylani ise, seçim sonrasında sistemin politikasının iflas ettiğini belirterek, Kürtlerin özgürlüğe yürüdüğünü söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Toplu mezarlar için ailelere çağrı

SONRAKİ HABER

Fındık kararnamesi: Görülmedik kararname!..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...