24 Nisan 2014 20:26

‘Yatağan bitti’ diyenler yanılıyor

Yatağan Termik Santral’i önünde, enerji ve maden işçilerine özelleştirmede gelinen süreç hakkında açıklama yapıldı Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin açıklamasında, “Bu iş bitti diyenlere böyle propaganda yapanlara ve buna da inananlara bir çift sözüm var. Bizim için artık ölümden öte köy yoktur. Bunu herkes bilsin” dedi.

‘Yatağan bitti’ diyenler yanılıyor
Paylaş

Yatağan Termik Santral’i önünde, Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin enerji ve maden işçilerine özelleştirmede gelinen süreç hakkında açıklama yaptı.

Girgin açıklamasında, “Bu iş bitti diyenlere böyle propaganda yapanlara ve buna da inananlara bir çift sözüm var. Bizim için artık ölümden öte köy yoktur. Bunu herkes bilsin” dedi.  
Erçelik de, “Tüm uyarılarımıza rağmen iktidar ihaleyi yapmıştır. Bundan sonra Enerji Piyasası düzenleme kurulu ve ardından başkanlığını başbakanın yaptığı  özelleştirme  kuruluna ihale sonucu onaya gidecektir. Başbakanın Marmaris’te bizlere verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz ve ihalenin iptal edilmesini istiyoruz” dedi.
Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralinde de aynı bilgilendirme toplantıları yapıldı ve “mücadeleye devam” denildi.

‘DİSK’TEN YATAĞAN’A DESTEK’

Muğla Yatağan’dan Ankara’ya gelerek santrallerin ve maden ocaklarının özelleştirilmesine karşı direnen işçilerin Kurtuluş Parkı’ndaki nöbetleri sürerken, ziyaretler de sürüyor. İşçileri dün de DİSK Ankara Bölge Temsilciliğinden işçiler ve sendikacılar ziyaret etti. 

Özelleştirme Daire Başkanlığı önünde direnen Yatağan işçileri direnişlerinin 16. gününde. Polis saldırılarının yaşandığı direniş alanına her gün onlarca kişi de ziyarette bulunuyor. Kurtuluş Parkı’nda buluşarak, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Köleliğe karşı diren işçi” sloganlarıyla işçilerin bulunduğu alana yürüyen DİSK’liler karşılayan işçiler, polisin kendilerine her fırsatta saldırdığını, taciz ettiğini ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde olmak üzere Yatağan’da da özelleştirmeye karşı mücadelede kararlı olduklarını aktardı.
 

KESK: YATAĞAN İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ

KESK üyeleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde direnişlerini sürdüren Yatağan işçilerine destek ziyaretinde bulundu. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Yatağan işçilerinin yanında olacaklarını belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı 15 gündür direnişlerini sürdüren Yatağan işçilerine destek olmak amacıyla Sakarya Caddesi’nden Kurtuluş Parkı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte, “Özelleştirme ve talana karşı Yatağan işçisinin yanındayız” pankartı açılırken, sık sık “Direnişin simgesi Yatağan işçisi”, “Yaşasın sınıf mücadelesi”, “Yatağan işçileri yalnız değildir” sloganları atıldı. Yürüyüş Kurtuluş Parkı’nda, Yatağan işçilerinin yanında sonlandırıldı.

Yatağan işçileri, alkış ve sloganlarla KESK’lileri karşıladı. Yatağan işçileri adına açıklama yapan Maden-İş Muğla Şube Başkan Yardımcısı Osman İlhan, KESK’lilere teşekkür ederek, “Direnişimizin başından beri KESK yanımızda oldu. Bizler 215 gündür direniyoruz. 15 gündür de Ankara Kurtuluş Parkı’nda direniyoruz. Bu zaman zarfında burada jop yedik, biber gazı yedik, plastik mermilere maruz kaldık. Siyasal iktidar bizleri baskılar ile susturabileceklerini sanıyor ama bizler her gün büyüyoruz” diye belirtti.

İlhan’dan sonra söz alan KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise, “İşi ve onuru için mücadele eden işçilere yönelik AKP hükümetinin politikalarını kınıyorum. Yatağan işçisinin haklı ve onurlu mücadelesini polis zoruyla sindirmeye çalışan hükümeti de kınıyorum. Bizlerin bu politikalara karşı mücadelemiz devam edecektir. Geçmiş özleştirme süreçlerinde olduğu gibi Yatağan’daki santrallerin özelleştirilmesi işçiler için yoksulluğu ifade ediyor. KESK olarak işçilerin haklı ve onurlu direnişlerinin yanında olacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Listede Gül var Erdoğan yok

SONRAKİ HABER

İş kazası geçiren işçiye vekil ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa